Psihički vampirizam je zarazan: Neophodno je prekinuti svaki takav odnos! Reviewed by admin on . . Dione Fortune bila je poznata osoba u tzv. spiritističkim krugovima u Engleskoj u prvoj polovici prošlog stoljeća. Današnjim jezikom bismo jednostavno mogli r . Dione Fortune bila je poznata osoba u tzv. spiritističkim krugovima u Engleskoj u prvoj polovici prošlog stoljeća. Današnjim jezikom bismo jednostavno mogli r Rating: 0

Psihički vampirizam je zarazan: Neophodno je prekinuti svaki takav odnos!

bio.

Dione Fortune bila je poznata osoba u tzv. spiritističkim krugovima u Engleskoj u prvoj polovici prošlog stoljeća. Današnjim jezikom bismo jednostavno mogli reći da je istraživala nevidljive sile koje pokreću ljudsku psihu. Dosad smo vjerojatno shvatili da nas zaista pokreću ne samo nevidljive, nego i teško shvatljive sile. Dosad smo vjerojatno shvatili i to da smo osnovnu nevidljivu silu i otkrili i opisali. Moja se istraživanja i rezultati svakako naslanjaju i nadovezuju na istraživanja koja su u različitim područjima znanosti, ljudske misli i prakse poduzeli ne mnogi, ali značajni, mislioci, koji su u novije vrijeme doživjeli i veliku popularnost kod široke publike, kao npr. James Redfield s «Celestinskim proročanstvom».


Citirat ću nakoliko odlomaka iz knjige: «Psihička samoobrana» kako biste vidjeli što o pozitivnoj i negativnoj energiji kaže Dion Fortune :

Kretanje duha koje se podudara s tokom evolucije možemo usporediti s točkom koji se okreće u smjeru kazaljke na satu, odnosno u smjeru kretanja Sunca, a kretanje duha koje je suprotno toku evolucije možemo usporediti s kretanjem suprotnom od kretanja kazaljke sata, tj. suprotno od smjera kretanja Sunca. Položaj ove osovine može se mijenjati, tako da se kotač okreće pod bilo kojim kutom a da to ne utječe na smjer njegovog kretanja na osovini. Međutim, da bi se mašina mogla pokrenuti u suprotnom smjeru, prethodno moramo zaustaviti njen zamah… Normalno kretanje duha jest u smjeru kazaljke na satu, tj. u smjeru struje evolucije. Moramo dobro razmisliti prije nego što odlučimo, makar i na trenutak, promijeniti taj smjer okretanja kako bismo izvršili kletvu… Istinita je izreka da đavo naplaćuje svoje račune… Mi možemo biti koncentrirani na liječenje, možemo biti koncentrirani na razaranje, ali ne možemo biti koncentrirani na oba istovremeno, kao što ne možemo prelaziti lako s jednoga na drugo. Ne možemo kombinirati proturječne sadržaje unutar granica jednog života.

Ili živite u strahu, ili živite u ljubavi. Možete ili jedno ili drugo. Izaberite!

U istoj knjizi Dion Fortune navodi slučajeve koji govore o vampirizmu ili parazitizmu:

Psihoanalizu sam počela studirati čim je bila uvedena u Engleskoj. Na kraju sam i sama postala predavač na jednoj klinici osnovanoj u Londonu. Kao studenti, vrlo brzo smo se suočili s činjenicom da su određeni slučajevi bili vrlo iscrpljujući za obradu, ne u smislu da su bili zamršeni, nego da su nas «cijedili». Nakon obrade takvih slučajeva osjećali smo se iscrpljeni kao iscijeđena krpa. Netko je u jednom slučaju spomenuo ovu činjenicu jednoj od sestara zaposlenih u laboratoriju s električnim uređajima, na što je ona dodala da isti pacijenti jednako «cijede» i električne uređaje i da su u stanju primiti izuzetno visoki napon a da im se kosa ne nakostriješi.

Na istom mjestu, tokom mog psihoanalitičkog rada, susrela sam se s brojnim slučajevima u kojima je postojao nezreo odnos između dvoje ljudi. Najčešće je to bilo između majke i kćeri ili između dvije prijateljice, a ponekad se takav odnos može stvoriti između majke i sina. Jednom sam ga srela i između muškarca i žene. Uvijek nam je kod takvih parova dolazio na liječenje onaj član koji je bio potčinjen i obično smo im mogli znatno pomoći psihoterapijom. Svi su oni pokazivali isti kompleks simptoma: senzibilan temperament, bljedilo, slabu izdržljivost, opću malaksalost i slabost, kao i vrlo brzo zamaranje. Također su konstantno bili sugestibilni, pa je bilo lako njima manipulirati… Da bi liječenje bilo uspješno, došli smo do zaključka da je neophodno prekinuti svaki ovakav odnos i odlučno ustrajati u odbijanju kontakta s dominirajućim partnerom.

… Uz ono što znamo o telepatiji i magnetskoj auri, čini mi se, ne bez razloga, da se na određeni način, koji za sada još sasvim ne razumijemo, negativan partner ovakvog odnosa vezuje «kratkim spojem» na pozitivnog. Dolazi do gubljenja vitalne energije pasivnog partnera, koju dominirajući partner, više ili manje svjesno, apsorbira… Ovakvi slučajevi nisu rijetki, ali se brzo rješavaju kada je žrtva odvojena od vampira.

… Vampirizam je zarazan. Osoba koja je napadnuta i koja je ostala bez svoje vitalnosti postaje psihički vakuum i crpi životnu snagu iz svakoga s kime dođe u dodir, nastojeći ponovo napuniti svoje rezerve vitalnosti. Uskoro se žrtva kroz osobno iskustvo upoznaje s trikovima vampira ne shvaćajući njihovo značenje. Prije nego što shvati gdje se nalazi, i sama postaje pravi vampir napadajući druge.

-Serena Alba

Svidio ti se članak?
Podijeli ga s prijateljima!

Leave a Comment

%d bloggers like this: