Osho: Ljubav za cijeli život Reviewed by admin on . . Lao Tzu kaže: "Ja sam smušen čovjek. Dok je svima jasno meni je nejasno. Dok svi izgledaju inteligentno, ja sam glup". Ono što Lao Tzu misli jest da on ne pra . Lao Tzu kaže: "Ja sam smušen čovjek. Dok je svima jasno meni je nejasno. Dok svi izgledaju inteligentno, ja sam glup". Ono što Lao Tzu misli jest da on ne pra Rating: 0

Osho: Ljubav za cijeli život

.

Lao Tzu kaže: “Ja sam smušen čovjek. Dok je svima jasno meni je nejasno. Dok svi izgledaju inteligentno, ja sam glup”.

Ono što Lao Tzu misli jest da on ne pravi nikakve proračune sa svojim životom, već ga živi. On živi poput životinje, poput stabla, poput ptice, živi jednostavno, ne ocjenjuje događaje u životu, niti misli kuda on vodi. Svuda je dobro, čak i nigdje je dobro.
Odmaknite um. Bit će to teško, ali može se učiniti.

To je jedan od najvažnijih problema za moderan um – maknuti bistrinu uma.
Potrebno je da budete malo više divlji. To će vam donijeti veliku nedužnost, učinit će um spremnim da skoči u veliku ljubav.
To ne treba biti ljubav prema nekoj posebnoj osobi, treba biti samo strastvena ljubav – ljubav za cijeli život, prema slikarstvu, poeziji, plesu, glazbi, drami, prema bilo čemu. Cijeli vaš život, kojom ćete biti tako obuzeti da od vas više ništa neće ostati.
I tako vi i vaša ljubav postajete jedno. To će za vas biti transformacija.


Postoji strah, ali nemojte se obazirati na njega. Oni koji mu podliježu, uništavaju sami sebe. Dopustite da strah postoji.
Unatoč njemu, zaljubite se!

-Osho

Svidio ti se članak?
Podijeli ga s prijateljima!

Leave a Comment

%d bloggers like this: