Naš vodič je skriven u nama Reviewed by admin on . . Uspostavljanje kontakta sa sobom je naša najdragocjenija investicija. Svatko od nas od rođenja ima različita iskustva, različit odgoj, sadržaje uma, zapise i . Uspostavljanje kontakta sa sobom je naša najdragocjenija investicija. Svatko od nas od rođenja ima različita iskustva, različit odgoj, sadržaje uma, zapise i Rating: 0

Naš vodič je skriven u nama

Spomenka Mujovic.

Uspostavljanje kontakta sa sobom je naša najdragocjenija investicija. Svatko od nas od rođenja ima različita iskustva, različit odgoj, sadržaje uma, zapise i ograničenja, pa je teško stvarno, dubinski uspostaviti kontakt s drugima. Nije lako do kraja se složiti s nekim po bilo kojem osnovu, ali ćemo se s drugima bolje slagati ako nastojimo da iz dana u dan uspostavljamo sve dublji kontakt sa samim sobom. Svi unutar sebe imamo vodiča i trebamo se uvijek prvo njemu obratiti u vezi svega što nas muči. Važno je da preuzmemo odgovornost za svoj život, da naučimo razumijeti čime smo sve uvjetovani tijekom života, nesvjesno trenirani i da se polako i s ljubavlju prema sebi i prema svim svojim odgojiteljima oslobađamo vezanosti bilo koje vrste.


Svi naši roditelji, staratelji i učitelji su radili najbolje što su znali i sa svjesnošću koju su imali. Za početak je to veliki rad na odbacivanju loših navika. Ako ne poslušamo svoje tijelo dok nam tiho šapuće, čut ćemo ga tek kad počne vrištati, u bolovima, gušenju, otocima… Ja sam do skora tvrdila da sam ‘avlijaner’ koji može (ako treba) spavati bilo gdje i jesti bilo što, ali sam shvatila da je moje tijelo postalo rafinirano i da mu godi pretežno vegetarijanska hrana: žitarice, povrće, voće, mahunarke, sjemenke, po malo sira i jaja. Nastojim pratiti tanane poruke svog tijela koje mi jasno poručuje što je za njega dobro.

Svjesna sam da je svuda oko nas mnogo zagađivača, od hrane do vibracija, ali moramo imati u vidu i inteligenciju našeg tijela, činjenicu da ljudski organizam ima snažne sposobnosti prilagođavanja i obrane. Kada je čovjek povezan sa sobom, kada mu uspije da napravi dinamično-stabilnu ravnotežu, sve u njegovom organizmu će funkcionirati dobro, zato što naš nervni sistem utječe na tijelo, a ono povratno utječe na nervni sistem.

Mi svi imamo puno razloga da se žalimo na okruženje, obitelj, prijatelje, susjede, državu i planetu na kojoj živimo, ali od toga nema koristi. Ja sam za poštovanje činjenica: živim tu gdje živim, djeca su mi takva kakva jesu, činim sve najbolje što znam i umijem, a konačno, zaista, svi ljudi moraju naučiti svoje lekcije.

-Dr Spomenka Mujović

Izvor

Svidio ti se članak?
Podijeli ga s prijateljima!

Comments (1)

Leave a Comment

%d bloggers like this: