Kolika je vaša kriza? Reviewed by admin on . . Netko je u krizi jer ne može kupiti jahtu, netko jer ne može kupiti najnoviji model auta, netko jer si ne može priuštiti zimovanje, ljetovanje, najnoviju gard . Netko je u krizi jer ne može kupiti jahtu, netko jer ne može kupiti najnoviji model auta, netko jer si ne može priuštiti zimovanje, ljetovanje, najnoviju gard Rating: 0

Kolika je vaša kriza?

kriza.

Netko je u krizi jer ne može kupiti jahtu, netko jer ne može kupiti najnoviji model auta, netko jer si ne može priuštiti zimovanje, ljetovanje, najnoviju garderobu, a nekad je mogao.

Netko jer mu je upitno vraćanje kredita za kuću, stan, netko jer ne može priuštiti djeci novu verziju mobitela, playstationa, novu marku patika.

Netko jer ne zna kako će idući mjesec platiti podstanarstvo, režije, netko jer ne zna kako će iškolovati djecu, kupiti knjige, netko jer ne zna kako će kupiti drva za ogrijev.


Netko jer ne zna da li će imati sutra što za jesti, da li će imati gdje za spavati i hoće li ono mjesto ispod mosta ili u nekom parku, napuštenoj kući sutra biti slobodno….

Stoga prvo nego što pomislimo, kažemo da smo u krizi, zapitajmo se jesmo li uistinu u krizi ili su samo naše želje u krizi, ili je samo “in” biti u krizi ? Stavimo fokus na ono što imamo, a ne na ono što nemamo…

Naravno da je dobro težiti, nastojati, ostvariti…. ali ne budimo robovi svojih težnji, već vladari. Stoga skromnost i “siromaštvo” uistinu može biti pravo bogastvo, dok sa druge strane stvarno materijalno bogastvo može biti pravo “siromaštvo” ukoliko si rob svojih sve većih težnji.

-Vanja Štrmelj

Svidio ti se članak?
Podijeli ga s prijateljima!

Leave a Comment

%d blogeri kao ovaj: