Feng Shui: Tradicionalno unutarnje uređenje Reviewed by admin on . RASPORED PROSTORIJA U KUĆI Prezentacija i uporedna analiza: Ivan Filipović – dipl. ing. arh. Sandra Drinčić – dipl. Feng Shui stručnjak ULAZ: Arhitektura Naspra RASPORED PROSTORIJA U KUĆI Prezentacija i uporedna analiza: Ivan Filipović – dipl. ing. arh. Sandra Drinčić – dipl. Feng Shui stručnjak ULAZ: Arhitektura Naspra Rating: 0

Feng Shui: Tradicionalno unutarnje uređenje

RASPORED PROSTORIJA U KUĆI

Prezentacija i uporedna analiza:
Ivan Filipović – dipl. ing. arh.
Sandra Drinčić – dipl. Feng Shui stručnjak

ULAZ:

Ulaz

Arhitektura
Naspramno postavljanje ulaza i izlaza u kuću s aspekta komfora nikada nije bio dobar izbor i izbjegavan je u praksi. Najjednostavniji razlog za ovo nalažen je u nastanku ’’propuha’’, odnosno nepovoljnog strujanja zraka kroz kuću.

Feng Shui
Vrlo važan aspekt kretanja energije kroz kuću, osim zdravlja, predstavlja i novac. Ako se ulazna vrata nalaze naspram izlaznih, tada će novčana sredstva koja uđu u taj dom iz istog i da „izađu“, bez dužeg zadržavanja.

HODNIK:

Hodnik

Arhitektura
Ulazna partija je prvi dio s kojim se susrećemo kada u ulazimo u kuću. Ona je „ogledalo“ kiste donose bolest ukućanima. Ogledalo ni u kojem slučaju nije poželjno, jer svojim odrazom „vraća“ sve ono što je ušlo u ovaj dom.

SPAVAĆA SOBA:

Ulaz u spavaću sobu:

Spavaća soba

Arhitektura
Bočna pozicija vrata u odnosu na krevet u spavaćoj sobi, samim tim što omogućava najbolji pregled ulaska u spavaću sobu, pruža i najveću mogućnost za odmor. Pozicija ulaznih vrata iza ili naspram kreveta dovodi do nepreglednosti, odnosno osjećaja uznemirenosti osobe koja spava.

Feng Shui
Krevet naspram ulaznih vrata spavača može odvesti u loše zdravstveno stanje. Od pozicije kreveta u odnosu na ulazna vrata u sobu ovisi i prijem Qi energije koja ulazi u ovaj veoma bitan dio doma.

Ljudska aura se odmara i obnavlja u tijekom sna. Ključno je da osoba ne bude pozicionirana na toku zračenja i da raspored namještaja u spavaćoj sobi osigurava dobar protok energije radi zdravlja i dobrih partnerskih odnosa.

POZICIJA PROZORA U SPAVAĆOJ SOBI:

Pozicija prozora u spavaćoj sobi

Arhitektura
Kao i u bilo kojoj prostoriji i kod pozicioniranja kreveta u spavaćoj sobi je potrebno voditi računa o izbjegavanju negativnog utjecaja strujanja zraka, odnosno ’’propuha’’. Samo pozicioniranje kreveta uz neki od zidova onemogućava dobar pristup krevetu. Naročito je nepovoljno postavljanje kreveta ispod ili uz prozor, jer se time dodatno narušava komfor i intima spavaće sobe.

Feng Shui
Ukoliko je krevet jednom stranom pozicioniran tik do zida, partner koji spava s „vanjske“ strane će dominirati vezom ili brakom. Također, ako je krevet pozicioniran tik pored prozora, tada spavanje na istom može da izazove mnogobrojne zdravstvene probleme (u ovisnosti od toga gdje se, u odnosu na tijelo spavača, nalazi prozor).

Svidio ti se članak?
Podijeli ga s prijateljima!

Leave a Comment

%d bloggers like this: