Fermentirano povrće za zdravlje vašeg psa – recept BEZ soli! Reviewed by admin on . . Kai i Ragnar obožavaju fermentirano povrće, a u tekstu ispod pročitajte više o ovom jeftinom i jednostavnom imunološkom boosteru. Povrće bi trebalo činiti oko . Kai i Ragnar obožavaju fermentirano povrće, a u tekstu ispod pročitajte više o ovom jeftinom i jednostavnom imunološkom boosteru. Povrće bi trebalo činiti oko Rating: 0
You Are Here: Home » Život » Obitelj » Fermentirano povrće za zdravlje vašeg psa – recept BEZ soli!

Fermentirano povrće za zdravlje vašeg psa – recept BEZ soli!

psi.

Kai i Ragnar obožavaju fermentirano povrće, a u tekstu ispod pročitajte više o ovom jeftinom i jednostavnom imunološkom boosteru.

Povrće bi trebalo činiti oko 25 % ukupne prehrane pasa, a ovako pripremljeno je razbijeno na psima lako iskoristive i lako probavljive esencijalne sastojke. Od te količine oko 50% bi trebalo biti lisnato povrće. Kupus, razne salate, list maslačka, cvjetača, brokula, cikla, krastavci, tikvice, tikve, razne klice su dobar izbor, a možete ih raditi odvojeno ili u kombinacijama, a važno je da komadići budu ujednačene veličine.


U celeru je tajna uspješne fermentacije (vrsta sa sočnom stabljikom) jer je prirodno bogat natrijem, tako da nema potrebe dodavati sol u vodenu mješavinu kojom se zalije sitno nasjeckano ili naribano povrće. 5-6 stabljika celera izblendati i pomiješati sa 1 šalicom tekućine od kombuche ili vodenog kefira i 1l vode. Preliti preko nasjeckanog povrća, koje ste natiskali u prethodno (u pećnici) sterilizirane staklenke. Prekriti i pritsnuti listom kupusa i zatvoriti staklenke.

Ostaviti na sobnoj temperaturi 2-4 dana, ovisno o veličini komadića povrća. Vjerovatno suvišan podatak, ali neka ga, uvijek treba koristiti čisti pribor za vađenje željene količine, da ne bi došlo do kontaminacije ove dragocijene kulture. Čuvati u hladnjaku zbog usporavanja daljnje fermentacije.

Vođa čopora

Svidio ti se članak?
Podijeli ga s prijateljima!

Leave a Comment