Magnezij klorid i jod za vrhunsko zdravlje Reviewed by admin on . . Magnezijev klorid – dragocjeni mineralni spoj dobiven isparavanjem morske vode – pokazao se vrlo učinkovitim u liječenju brojnih bolesti. Nedostatak magnezija . Magnezijev klorid – dragocjeni mineralni spoj dobiven isparavanjem morske vode – pokazao se vrlo učinkovitim u liječenju brojnih bolesti. Nedostatak magnezija Rating: 0
You Are Here: Home » Zdravlje » Preparati i proizvodi » Magnezij klorid i jod za vrhunsko zdravlje

Magnezij klorid i jod za vrhunsko zdravlje

mg.

Magnezijev klorid – dragocjeni mineralni spoj dobiven isparavanjem morske vode – pokazao se vrlo učinkovitim u liječenju brojnih bolesti. Nedostatak magnezija u organizmu jedan je od rizičnih faktora za razvoj mnogih oboljenja, uključujući i zloćudna. Osim što može suzbiti infekcije i poboljšati opće zdravstveno stanje, magnezijev klorid posjeduje i čudesnu sposobnost pomlađivanja. Naime, stanice ljudskog tijela propadaju ako nisu opskrbljene s dovoljno magnezija. Prisutan u cijelom organizmu, bez sumnje, magnezij je izuzetno važan za organizam, jer utječe na aktivnost više od 300 enzima te je u skladu s tim uključen u gotovo sve procese u našem tijelu.

On sudjeluje u aktivaciji enzima nužnih za replikaciju i popravak DNK.


Omogućuje normalno prenošenje impulsa živčanim vlaknima te uravnotežuje živčani i mišićni sustav.

Nužan je za pretvorbu hrane u energiju, za zdravlje zubi i kostiju, za pravilan rad srca, zaštitu krvnih žila i prevenciju povišenog tlaka.

Vrlo je važan za opuštanje mišića i dobar san te sprečava tegobe poput kroničnog umora, glavobolje i migrene.

Žene imaju osobito velike koristi od redovitog unošenja magnezija u organizam, jer čuva kosti od osteoporoze, uklanja bolne grčeve kod menstruacije i uvelike pomaže kod PMS-a. Brojna su svjedočanstva žena koje tvrde da su po povećanju razine magnezija u organizmu izgubile na težini. Osim toga, općenito su se osjećale energičnije i manje depresivno. Na muškarce, magnezij djeluje jednako blagotvorno, osobito pri rješavanju problema uvećane prostate. Opaženo je da tegobe s prostatom značajno popuštaju nakon određenog razdoblja uzimanja magnezijevog klorida. Patimo od nedostatka magnezija. U današnje vrijeme, stručnjaci sve više upozoravaju na činjenicu da od nedostatka magnezija u organizmu pate i zdravi i bolesni. Istraživanja u Njemačkoj pokazala su da 40 posto osoba starijih od 18 godina pati od manjka magnezija. Manjak ima i 85 posto bolesnika koji su pretrpjeli srčani udar. Američka studija objavljena 2005. pokazala je da preko dvije trećine Amerikanaca ne uzima ni najnižu preporučenu dozu magnezija, a 19 posto ih unosi manje od polovice preporučene doze. Nekoliko je glavnih razloga kojima možemo pripisati nedostatak magnezija u organizmu.

Jeste li znali? Morska voda sadrži velike količine magnezija.

Voda mrtvog mora ima najveću koncentraciju ovog minerala.

Prije svega, naše tijelo apsorbira tek jednu trećinu magnezija iz hrane. Zatim, konzumiranjem namirnica spravljenih od bijelog brašna, poput kruha, peciva i tjestenine, trošimo zalihe magnezija u tijelu. Nadalje, namirnice bogate magnezijem zbog suvremenih načina uzgoja, dugog skladištenja i zamrzavanja, sve su siromašnije tim mineralom. A kad, najzad, dođu na naš stol, najčešće dolaze u kuhanom obliku, čime izgube 40 do 70 posto magnezija. Magnezij koji u organizam unosimo preko hrane u želucu se pretvara u magnezijev klorid. To je razlog zbog kojega ga u obliku magnezijeva klorida možemo izravno i bez ikakvih štetnih nuspojava unositi u organizam. Odlični izvori magnezija su…:

Heljda, bulgur, kakao, crni i bijeli grah, orah, badem, kikiriki, sjemenke lana i sezama, špinat i brokula, bučine sjemenke, kukuruz, tofu…

Uz mnogobrojne prednosti, magnezijev klorid izvrsno je sredstvo za borbu protiv infekcija. Francuski kirurg, prof. Pierre Delbet, još je 1915. godine opazio antibiotske učinke magnezija. U svojim testovima vezanim uz sprečavanje infekcija rana ustanovio je da je otopina magnezijevog klorida bila znatno učinkovitija od tradicionalnih sredstava. Prof. Delbet je proveo i istraživanja s unutarnjom primjenom magnezijevog klorida i otkrio da ta otopina snažno potiče imunološki sustav. Po unosu magnezijevog klorida u organizam, bijela krvna zrnca uništavaju i do tri puta više mikroba nego ranije. S vremenom, profesor Delbet utvrdio je da magnezijev klorid blagotvorno djeluje kod niza bolesti i tegoba, poput bolesti probavnog trakta, akni, ekcema, psorijaze, urtikarije, astme, peludne groznice, impotencije, bolesti prostate, Parkinsonove bolesti, kod problema s cirkulacijom.

Također je otkrio da je magnezijev klorid izuzetno učinkovit kao preventivno sredstvo protiv raka. Između ostalog, magnezijev klorid djeluje i protiv zmijskog otrova. Još jedan francuski liječnik, dr. A. Neveu, magnezijevim je kloridom uspio u dva dana  izliječiti nekoliko pacijenata oboljelih od difterije. U istraživanjima utvrdio je i da je magnezijev klorid djelotvoran protiv bolesti organa za disanje, promuklosti, prehlade i gripe te bolesti poput ospica, rubeole, zaušnjaka i šarlaha. U novije vrijeme dr. Raul Vergini i brojni drugi liječnici potvrdili su učinak magnezijeva klorida na navedene bolesti i tegobe. Popis je proširen pa se na njemu danas mogu pronaći i bolesti poput herpesa zostera, konjunktivitisa i reumatskih bolesti. Magnezijev klorid blagotvorno djeluje i na kronični umor i u stanjima šoka. No, čak i ako ste zdravi, poboljšat će izgled vaše kose, noktiju i tena i usput vas učiniti znatno življima i optimističnijima. Ljekoviti učinci magnezijevog klorida : štiti od osteoporoze i reume, poboljšava rad probave, uklanja menstrualne tegobe ublažuje glavobolje, štiti krvožilni sustav, pomlađuje organizam, pomaže kod mršavljenja, povećava energiju, podiže libido, ublažuje depresiju, štiti od gripe i prehlade, pomaže kod bolesti živčanog sustava, ima antikancerogeno djelovanje.

Priprema magnezijeva klorida:

Većina tableta magnezija kao dodatka prehrani sadrži upravo magnezijev klorid, no možete pripremiti napitak magnezijeva klorida i sami u svojoj kuhinji. Zakuhajte litru vode i ostavite da se ohladi. U staklenu bocu naspite 33 grama magnezijeva klorida kupljenog u ljekarni i prelijte ohlađenom prokuhanom vodom. Zatvorite bocu i protresite je da bi se sadržaj izmiješao. Mješavinu nije potrebno čuvati u hladnjaku. Dnevna doza ovisi o bolesti i starosti osobe te varira od pola do tri male kavene šalice na dan.

Od 10 do 50 godina: pola male kavene šalice ujutro

Od 51 do 70 godina: jednu kavenu šalicu ujutro

Od 71 i dalje: jednu kavenu šalicu ujutro i jednu navečer

Uzimanje magnezijevog klorida ne izaziva ovisnost i može se koristiti kao dodatna terapija bilo kojoj drugoj terapiji.

Gdje nabaviti?

Magnezijev klorid potražite u ljekarnama ili biljnim drogerijama.

Jod – najbolji antibiotik

Najbolje antivirusno i antiseptičko sredstvo svih vremena. – Dr. David Derry

Jake otopine joda (Lugolova otopina) sadrže 5% joda i 10% kalijevog joda (KI) u vodenoj otopini. (Lugolova otopina može se kupiti samo na recept po kojem ju Gradska ljekarna na Trgu Bana Jelačića pripravi). Simptomi nedostatka joda uključuju grčeve u mišićima, hladne ruke i stopala, sklonost debljanju, lošu memoriju, zatvor, depresiju, edem, mijalgiju, slabost, suhu kožu i lomljive nokte. Lugolova otopina doslovno izbacuje iz igre vašeg liječnika i farmaceutsku industriju,a njima se to nikako ne sviđa jer žele da budemo doživotno ovisni o njihovim lijekovima. Oni su svjesni da je uz mali trošak, Lugolova otopina je jeftina, moguće eliminirati skupe odlaske kod liječnika i u laboratorije i izbjeći doživotnu ovisnost o njihovim lijekovima (drogama). No, nisu oni izgradili svoje carstvo bilijuna i bilijuna dolara tako što su bili ljubazni ili glupi……zato nastoje zabraniti taj prirodni element, dodatak hrani, elementarni jod, koji je presudan za naše zdravlje. Vaši liječnici i lijekarnici nastojat će vas uvjeriti da sav jod koji vam je potreban dobijate iz morske ribe ( ako je pojedete 9 kg na dan zajedno sa svom živom koju riba sadrži ) te  da je konzumacija dodatnog joda toksična i opasna za upotrebu…

U stvari, jod je bio smatran panacejom (lijekom za sve) kod svih bolesti.

Nobelov laureat dr. Albert  SzentGyörgi, liječnik koji je otkrio vitamin C je napisao: „Kada sam bio student medicine, jod se u obliku kalijevog joda koristio kao univerzalni lijek. Nitko nije znao što on čini, ali činio je nešto i radio je nešto vrlo dobro.“ Danas nam je poznato što jod čini i koliko može pomoći ljudima, ali moderna alopatska medicina spava i pušta ljude da pate i umiru zbog njegovog nedostatka. Istraživači su zaključili da dodavanje joda može spriječiti pogoršavajući učinak na kardiovaskularne bolesti zbog nedostatka joda. Svi se slažu da nedostatak joda u prehrani uzrokuje spektar poremećaja koji uključuje (poredano po ozbiljnosti) gušavost, hipotireozu, mentalnu retardaciju i kretenizam (ozbiljna mentalna retardacija koju slijede fizičke deformacije). Osobe kojima nedostaje joda pate od fizičkih, neuroloških, mentalnih, imunoloških i reproduktivnih bolesti. Jod je važan za ispravno funkcioniranje nervnog sustava, a dr. S. Cunnane predlaže da je „jod osnovni hranjivi sastojak ljudskog mozga u njegovoj evoluciji“. Jod je moj izbor lijeka. Koristim ga za sve. Podignuo sam djecu i moje unuke na jodu. Mojem sinu je trebalo ukloniti krajnike, a ja sam ih odlučio mazati jodom. Nikada više nije imao problema sa grlom. Uzeo bih bočicu sa sprejem, ulio nešto joda u nju i poprskao njegove krajnike. Kao što možda znate, jod se brzo suši, pa on nije progutao ništa od toga. Počelo je djelovati 24 sata nakon prskanja grla.

ZAPAMTITE: “JOD JE UNIVERZALNI DODATAK PREHRANI KOJI NAM OMOGUĆAVA DA BUDEMO VLASTITI LIJEČNICI. ON JE ESENCIJALNA HRANJIVA TVAR ZA DOBRO ZDRAVLJE, JEDNOSTAVAN LIJEK ZA RAZNE FIZIČKE I MENTALNE POREMEĆAJE, DJELOTVORNO SREDSTVO ZA DETOKSIKACIJU I ANTISEPTIK….. “ .

Kolika je šteta nanesena ljudima izbacivanjem joda iz svakodnevne primjene najbolje govore riječi dr.med.Guya E. Abrahama koji tvrdi da je izbacivanje joda uzrokovalo …“više patnje i smrti…od oba svjetska rata zajedno.“ Šteta je počinjena početkom 1980 godine, a traje do danas….

Ako se uzima Lugolova otopina onda je početna doza dvije kapi u čaši vode pa do šest kapi.Svatko neka polagano sam eksperimentira svi smo različiti  i naše potrebe za jodom variraju, no dvije do četiri kapi bi bilo dovoljno jer godinama živimo u manjku elementarnog joda, a pod ogromnim smo utjecajem broma koji se nalazi u namirnicama koje se najviše i konzumiraju, kruhu i mlijeku.

Lugolova otopina treba  sadržavati 5,0 posto joda i 10,0 posto kalijeva jodida u vodi.

Dvije kapi sadrže 5 mg joda i 7,5 mg kalijeva jodida.

Jod je najsigurniji od svih elemenata u tragovima i jedini koji se može davati bez opasnosti kroz duže vrijeme u količinama do 100.000 puta većim od preporučene RDA doze – ovo je istraživanjima dokazao dr.Brownstein.

Izuzetak su osobe koje imaju alergiju na jod koja je inače izuzetno rijetka.

Svakih sedamnaest minuta svaka kap krvi u našem tijelu prolazi kroz našu štitnjaču, i ako ona sadrži dovoljnu količinu joda, bakterije i virusi koji nastaju u krvi će biti ubijeni dok krv prolazi kroz štitnjaču.

Korištenje jodiranih soli kod kuće je jedan od najlakših načina pojačavanja unosa joda. Važno je napomenuti da je obična kuhinjska sol slab izvor joda. Ljudi koji ne jedu morsku hranu, životinjske proizvode ili jodiranu sol imaju potrebu uzimati nadomjeske kako bi bili sigurni da je njihov unos adekvatan.

On uklanja otrovne kemikalije (živu,florid,  te bromid i aluminij, kojima nas svakodnevno zaprašuju kemtrejlovima s neba -ovome treba dodati i stroncij i biološke otrove, potiskuje autoimunitet), jača T-stanice adaptivnog imunološkog sustava, te štiti od abnormalnog rasta bakterija u želucu. Možemo raspravljati o njegovoj optimalnoj dozi, ali brzo bismo se složili da je jod apsolutno neophodan za zdravlje štitne žlijezde kao i jajnike, dojke i prostatu. Osim povećanog rizika za rak dojke kod žena s manjkom joda, postoji uvjerljiv dokaz da manjak joda povećava rizik od raka štitne žlijezde.

Ovo je samo nekoliko razloga zbog kojih biste se trebali zainteresirati za jod. U vremenu sve većeg izlaganja otrovima svima nam je potrebno više, a ne manje joda jer on ima vrlo specifične zaštitne učinke protiv nekoliko uobičajenih otrova kao što su flor i bromid, a u manjoj mjeri pomaže pri eliminaciji olova i žive iz tijela. Jod se nekada smatrao mnogo važnijim toliko da se do prije dvadeset godina rutinski dodavao kao nadopuna kruhu. Jod se u malim količinama nalazi u nekom solima, ali zdravstveni djelatnici ne uzimaju u obzir da jod isparava dok se nalazi na kuhinjskom stolu. Antiseptička svojstva joda se koriste za sterilizaciju svake površine i materijala u bolnicama. Jod je izvrstan mikrobicid sa širokim rasponom djelovanja što uključuje sve važne mikroorganizme vezane uz zdravlje kao što su probavne bakterije, probavni virusi, bakterijski virusi, gljivice i ciste protozoe.

 Hocusve.com / Pozitivne.info

Svidio ti se članak?
Podijeli ga s prijateljima!

Leave a Comment

%d bloggers like this: