Lekcije o ljubavi, vjernosti i prijateljstvu kojima nas uče – pingvini Reviewed by admin on . . Simpatične ptice pingvini, većini nam drage, iako ne mogu letjeti, mogu nešto sasvim drugo, mnogo vrjednije za nas ljude – mogu nam svojim primjerom pružiti k . Simpatične ptice pingvini, većini nam drage, iako ne mogu letjeti, mogu nešto sasvim drugo, mnogo vrjednije za nas ljude – mogu nam svojim primjerom pružiti k Rating: 0
You Are Here: Home » Život » Obitelj » Lekcije o ljubavi, vjernosti i prijateljstvu kojima nas uče – pingvini

Lekcije o ljubavi, vjernosti i prijateljstvu kojima nas uče – pingvini

pingvini-0.

Simpatične ptice pingvini, većini nam drage, iako ne mogu letjeti, mogu nešto sasvim drugo, mnogo vrjednije za nas ljude – mogu nam svojim primjerom pružiti koju lekciju o životu, ljubavi i boljim odnosima. Prenosimo dugogodišnja zapažanja grupe znanstvenika s Antarktike, uobličena u prigodne lekcije za ljude – od pingvina.

1. Brinite jedni o drugima.
Pingvini žive u selima i gradovima koji se nazivaju kolonije, iz razloga što se u grupi lakše brane od napada grabežljivaca i hladnoće.

2. Zabavljajte se i igrajte.
Pingvini se obožavaju zabavljati i igrati sa svojim prijateljima i obitelji, u tome posebno uživaju.

3. Komunicirajte.
Temelj odnosa kod pingvina je komunikacija. Obožavaju čavrljati i razgovarati jedni s drugima.

4. Budite odgovorne odrasle osobe.
Skoro svi pingvini postaju roditelji u nekom dijelu svog života.

5. Gradite svoju mrežu podrške.
Pingvini ponekad odlaze na putovanje sa svojom proširenom obitelji, gradeći tako svoju mrežu podrške i dobrih odnosa.

6. Ne odustajte lako.
Pingvini se rijetko obeshrabre i skoro nikada ne odustaju od svojih ciljeva.

7. Pokazujte ljubav svojoj djeci.
Baš poput ljudi, pingvini često ljube svoje bebe. Oni često izražavaju svoju ljubav i privrženost prema svojim mladima.

uzorit mladić

8. Čuvajte se opasnosti.
Pingvini su jako pažljiva i razborita bića, jako paze na svoju i sigurnost svojih mladih i obitelji. Tako primjerice, prije prelaska puta uvijek pogledaju lijevo i desno.


9. Volite glasno!
Pingvini izražavaju svoju ljubav jako glasno i u tome ih ne sputava sram. Riječi ”Volim te” dio su svakog njihovog dana, a svoje emocije uvijek su spremni iskazati.

10. Održavajte tijelo čistim.
Pingvini se obožavaju kupati, pogotovo u društvu. Često se utrkuju do vode, što im čini posebno veselje.

11. Budite vjerni osobi koju volite.
Pingvini su monogamni i često imaju samo jednog partnera cijeli svoj život. Smrt partnera je uglavnom jedina okolnost uslijed koje traže novog.

12. Stanite i divite se ljepoti!
Pingvini često stanu na mjestu i dive se pogledu u daljinu. Iako zvuči nevjerojatno, doista to čine! Neki puta to rade i u grupi.

13. Dijelite roditeljske odgovornosti.
Pingvini dijele odgovornosti u odgoju mladih, hranjenje i njegovanje. Izvanredno je kako pingvini pokazuju da je rađanje, zaštita i podizanje mladih zajednička odgovornost jednako majke i oca. Tako recimo, kada grade gnijezdo za svoje mlade, oni to uvijek čine zajedno.

prava ljubav14. Izražavajte ljubav češće.
Pingvini plešu kada vide nekoga koga vole. Ako nešto pingvini nisu, onda je to da nisu sramežljivi u iskazivanju svoje ljubavi! Kao i ljudi u uspješnim vezama, pingvinima je najveće zadovoljstvo druženje s partnerom i iskazivanje ljubavi.

15. Budite korektni u raspravama.
Pingvini se često vrlo živopisno raspravljaju i viču jedni na druge, unoseći se pritom jedan drugome ”u lice”. No ipak, većina razmirica se riješi mirno. Pingvini znaju da raspravljati treba korektno, s efektom te bez zamjerki i zlopamćenja.

Mnogo toga možemo naučiti, a posebno o ljubavi i odnosima, od pingvina s Antarktika. Iako žive na ”kraju svijeta”, imaju što poručiti nama ljudima, gdje god se mi nalazili na Zemlji!

-Slaven Eterović

Svidio ti se članak?
Podijeli ga s prijateljima!

Leave a Comment