Srce puno ljubavi: Ovako ćete privući obilje dobre energije Reviewed by admin on . . Srce je najmoćniji magnet koji posjedujemo i glavni instrument privlačenja i kreiranja naše stvarnosti… Zakon privlačenja djeluje kroz naše srce. Um je kontro . Srce je najmoćniji magnet koji posjedujemo i glavni instrument privlačenja i kreiranja naše stvarnosti… Zakon privlačenja djeluje kroz naše srce. Um je kontro Rating: 0

Srce puno ljubavi: Ovako ćete privući obilje dobre energije

srce.

Srce je najmoćniji magnet koji posjedujemo i glavni instrument privlačenja i kreiranja naše stvarnosti…

Zakon privlačenja djeluje kroz naše srce. Um je kontrolor i on stvara granice koje su produkt naših uvjerenja. Um ograničava eksploziju novih varijanti u našoj stvarnosti. Poriv za unutarnjim djelovanjem dolazi kroz medij u koji smo uronjeni; ako se družimo s produhovljenim osobama, vrlo je vjerojatno da ćemo se i sami okrenuti duhovnosti, dok ako smo s negativnim osobama – osjetit ćemo negativnost unutar sebe.

Druženje s negativnim, nesretnim, nezadovoljnim i agresivnim osobama narušava našu energetsku harmoniju i nagriza nas poput kiseline. Stoga bi trebalo da se uhvatimo konopca koji će nas približiti duhovnim visinama i putu samospoznaje i tako udaljiti od onoga što nam donosi štetu. Nije svejedno u kakvom ćemo se društvu nalaziti i kakve ćemo riječi slušati.

Kada kroz neki blizak partnerski odnos dođe do razmjene energije, stvara se entitet izmiješanih energija koji nazivamo „veza“ između dvije osobe. Veza preživljava mnogo duže nego što podrazumijeva fizički kontakt između dvije osobe. Kroz taj odnos mi preuzimamo ono što emitira partnerov energetski sistem, psiho-emocionalne sadržaje, fizički nivo, uvjerenja, bolesti, iskustva, doživljaje i utiske… I to postaje dio nas, odnosno utječe na kvalitetu veze. Što smo duže u vezi ili uopće u odnosu s nekom osobom, naša energetska struktura se mijenja i usklađuje. Otud zaključak da dvije osobe koje žive zajedno vremenom počinju sličiti jedna na drugu, preuzimaju gestikulacije, ponašanje, uvjerenja.

Naš fizički lik je otisak energetskog vrtloga unutar nas, odnosno njegov oblik manifestacije, a energija je pokretna i nije ograničena fizičkim sferama tako da konstantno surađuje s energijom okruženja. Davno je rečeno da ljepota dolazi iznutra, što je potpuno točno, mi smo samo ljevak kroz koji se ulijeva energija i ekran koji oslikava ono što je unutra. Potreba za maskiranjem i šminkanjem jest produkt unutarnjeg nezadovoljstva i želja za uljepšavanjem slike.

Odnos s partnerom može biti vrlo težak, posebno u segmentima gdje se sudaraju naša i njegova neusklađena uvjerenja. Uvjerenja i mišljenje su obrasci koji se kruto uskladište u našoj podsvijesti i prenosimo ih kroz naše živote sve dok ne naučimo kako da ih mudrošću transformiramo. Upravo sukobljavajući odnosi imaju ulogu da nas transformiraju i nauče kako da djelujemo iz ljubavi.

Kada djelujemo iz mišljenja i uvjerenja sukobi su neizbježni, ali kada djelujemo iz ljubavi i želje da je nekome darujemo bezuvjetno, spremni potpuno rasplinuti svoja dosadašnja uvjerenja, onda partner isto tako preuzima naš model ponašanja i više se njegovi misaoni entiteti nemaju s čime sudarati te i oni gube svoju snagu.

Kada ponos i tvrdoglavost ustupe mjesto mudrosti i kada ljubav počne ispunjavati naše srce možemo očekivati da se i partnerovo ponašanje promijeni. Osuđivanjem i stalnim prigovaranjem nećemo nigdje stići. Ako smo mi produhovljeni a partner nije, ne trebamo se osjećati superiornijim i uzvišenijim ili da razmišljamo da ga napustimo već samo uporno slijediti put ispravnosti, jer će se partner postepeno uskladiti s nama.

U životu se često događa da lijepa osoba za partnera ima manje lijepu ili neuglednu osobu, pa se onda svi pitaju „Što je li videio/la na njoj/njemu“. Međutim, uprkos svemu, oni dobro funkcioniraju. Fizička ljepota nije nikakva garancija da ćemo imati uspješan ljubavni život i orijentacija ka isljučivo fizičkom aspektu života dovodi nas u stranputicu, površnost i nerazumijevanje duhovne suštine.

Fizička privlačnost

U jednom periodu života fizička privlačnost i strasti jenjavaju i tada dolazi do najveće krize kada više ne uočavamo svrhu odnosa, a tada često dolazi i do preljuba, jer se nastoje popuniti nastale praznine. Partneri trebaju dopustiti da fizičku strast zamijeni duhovna spona i tada više fizički kontakt nije toliko neophodan da bi se veza održala.

Povrijeđenost koju osjećamo kada otkrijemo partnerovu prevaru treba biti znak da s partnerom nismo na duhovnoj frekvenciji i da trebamo raditi na uspostavljanju dublje duhovne veze, a ne da se prepustimo destruktivnim silama koje će nas odvesti u bolest.

Umjesto da postanemo loša, frustrirana i nesigurna osoba, trebamo se probuditi iz kome okupani i čisti, da pronađemo snagu u samom sebi i krenemo duhovnim stazama prosvjetljenja. Samo praštanjem, dobrotom i ljubavlju možemo pronaći put do partnerovog srca i on neće imati izbora nego da krene istim putem.

Nema toga što ljubav nije u mogućnosti da postigne, ali ako i neminovno dođe do raskida među partnerima, to nikako ne treba biti nešto što se dogodilo u neprijateljstvu i lošoj atmosferi. Mi zapravo trebamo voljeti svog partnera i kada ga napustimo. Nekada su privremena razdvajanja neophodna kako bi se duše odmorile i spoznale put ispravnog djelovanja, jer u napetoj atmosferi dolazi do velike akumulacije negativne energije koja u partnerima stvara mržnju i odbojnost.

Jednostavno, stvari ne treba prisiljavati i treba ih pustiti da se odvijaju same od sebe, a ne onako kako mi planiramo ili mislimo da je ispravno. Mišljenje nam najčešće nije dobar saveznik, jer predstavlja silu suprotnosti u odnosu na magnet srca i ono uvijek ima nešto za analizirati i reći u prilog uznemiravanja naše unutrašnjosti.

Mi ćemo se na primjer, nakon svađe i pomirenja s partnerom, nastaviti da se držimo istih uverenja i tjerati po svom u namjeri da mu izbijemo iz glave neke njegove stavove, navike… A tako zapravo samo produžavamo agoniju i naša uvjerenja na silu održavamo u životu. Uvjerenja ne mogu živjeti sama po sebi, ona uvijek zahtijevaju određenu platformu i oslonac koje sami stvaramo.

Sjetimo se da je Albert Einstein rekao da ne možemo očekivati da se nešto promijeni ako uvijek držimo isti kurs. Često nam je životni cilj da promijenimo neku partnerovu osobinu i veći dio našeg zajedničkog života smo fokusirani na to isto, dajemo tome snagu i energiju, te stoga osiguravamo dovoljno hrane da to i održavamo u životu.

To su često navike od kojih mi nemamo štetu, ali mi redovno doživljavamo stresove kada se suočavamo s njima i to nam kvari ugođaj uživanja u trenutku. Tako iznova betoniramo platformu svojih uvjerenja za koju ćemo uvijek zapinjati sve dok je ne porušimo. Umjesto da vozimo autoputem mi biramo put pun rupa, krivina i prepreka, ali ni nakon što nam otpadnu točkovi zbog kretanja po rupama mi ne odustajemo od slijepe vožnje u ponor…

Sve što možemo da učinimo da popravimo svoj život, sva moć i alati su unutar nas. Žena često zapostavlja ženu u sebi i dovodi se u neprivlačno stanje, žudi za dominacijom, kontrolom… Čime se prepušta dominaciji muških osobina, ili pak ne želeći da odraste, pokušava da zauvijek ostane devojčica. A onda se pita zašto je tako frustrirana, nesretna, usamljena, neshvaćena. Stvar je jednostavna – ako smo žena, onda budimo žena i podesimo se potpuno na frekvenciju žene; ugasimo unutarnje prekidače i porive koji nastoje da nas odvuku od te uloge i u svakom trenutku naučimo osjetiti buđenje sile suprotnosti.

Ako smo dopustili sebi da budemo žena, mi ćemo se osjećati potpunim u svakom trenutku, bez obzira na partnera i potrebe za njegovim prisustvom kako bi se popunile praznine. Partnera ne treba promatrati kao instrument za uljepšavanje naše stvarnosti, ispunjenje želja, popunjavanje nedostataka… Jer te mehanizme već imamo u nama samima.

Partner je (obično) srodna duša koja nas je pronašla iz ljubavi, sva iskustva u koja ulazimo s partnerom imaju za cilj da nas pročiste i operu od negativnih uverenja i sebičnosti i navedu da otkrijemo ljubav i moć praštanja. Na takav put nas jedino može povesti duša puna ljubavi prema nama.

Iako su to često nezahvalne uloge koje naš ego interpretira kao nešto negativno, trebamo znati da je duboko u pozadini sklopljen dogovor između duša da se sretnu i odigraju iscjeljujuću dramu našeg života. Zato trebamo paziti i s ljubavlju se odnosimo prema svim dušama koje se pojavljuju u našem životu.

Izvor

Comments (1)

Leave a Comment

%d bloggers like this: