SLAVIMO: Danas je dan mješanaca – evo zašto ih toliko volimo! Reviewed by admin on . . Danas je dan mješanaca – dan preslatkih, šašavih, milih, vjernih prijatelja. Prijatelja bez rase. Ustvari, oni su rase „mješanac“. Dan mješanaca počeo se slav . Danas je dan mješanaca – dan preslatkih, šašavih, milih, vjernih prijatelja. Prijatelja bez rase. Ustvari, oni su rase „mješanac“. Dan mješanaca počeo se slav Rating: 0

SLAVIMO: Danas je dan mješanaca – evo zašto ih toliko volimo!

psi.

Danas je dan mješanaca – dan preslatkih, šašavih, milih, vjernih prijatelja. Prijatelja bez rase. Ustvari, oni su rase „mješanac“.

Dan mješanaca počeo se slaviti 2005. godine, kada je slavni odvjetnik i veliki ljubtelj životinja – Colin Page – proglasio ovaj dan NJIHOVIM! Slavi se i danas, 31.07. i 2.12.. Dan mješanaca je dan svih ljubimaca koji su odbačeni, jer su različiti – jer nisu

čistokrvni psi, s pedigreom.

– Najveći postotak pasa se eutanazira, jer su mješanci. Mješanci – bez ikakvog pedigrea, ali i mješanci koji bivaju odbačeni od strane odgajivača koji ne dobivaju čistokrvne životinje, koje će dalje prodati. To je strašno. Zato sam odlučio da ove datume posvetim svima njima, rekao je Page.

Dan mješanaca se slavi kako bi se podigla svijest o stradanju mješovitih rasa pasa u azilima i prihvatilištima, najprije u Americi (odakle je i potekla ideja o ovom „prazniku“), ali i u ostatku svijeta!

– Javnost se mora educirati o mnoštvu mješovitih rasa pasa, koji očajnički čekuju nove domove u azilima širom svijeta. Mješanci imaju tendenciju da budu zdraviji, da se bolje ponašaju, žive duže i da su jednako sposobni za obavljanje poslova kao i njihovi prijatelji s pedigreom, rekao je Page.

dan mešanaca petface

Postoje milijuni pasa širom svijeta koji sjede u azilima i čekaju da budu udomljeni. Ukoliko imate mogućnosti, posjetite jedan takav i izaberite svog novog prijatelja. Ukoliko nemate – donirajte lokalnom azilu u kojem žive odbačeni mješanci.

Istraživanja su pokazala da je recimo u Njemačkoj, svaki četvrti pas mješanac. U Hrvatskoj mješanci čine većinu pseće populacije.

Mješanci su vrijedni poštovanja. Vrijedni ljubavi. Vrijedni naše pažnje. Zato, UDOMI mješanca i SPASI život! Podijelite s nama svoje priče, fotografije i video snimke svojih mješanaca. Podignimo svijest o našim „miješanim“ prijateljima.

Izvor

Svidio ti se članak?
Podijeli ga s prijateljima!

Leave a Comment

%d bloggers like this: