Putovanje u središte sebe Reviewed by admin on . . Ljeto je vrijeme putovanja. Ono u  nama  budi želju da vidimo, okusimo i omirišemo nove predjele i upoznamo nove ljude. Sa svih strana, gledaju nas sunce, pij . Ljeto je vrijeme putovanja. Ono u  nama  budi želju da vidimo, okusimo i omirišemo nove predjele i upoznamo nove ljude. Sa svih strana, gledaju nas sunce, pij Rating: 0

Putovanje u središte sebe

putovanje.

Ljeto je vrijeme putovanja. Ono u  nama  budi želju da vidimo, okusimo i omirišemo nove predjele i upoznamo nove ljude. Sa svih strana, gledaju nas sunce, pijesak,  savršeno plavo more i nebo. Idealno za otkrivanje novog.  Ipak, nije dobro ako u tim željama za susretom s novim, zaboravimo na jedinu osobu koja je uvijek s nama i koju često zanemarujemo. Ta osoba smo naravno, mi sami.

Svako pravo putovanje, uvijek je i putovanje u sebe. Iskoristite zato duge ljetne dane  za druženje sa samim sobom. Otkrijte što je to u čemu posebno uživate i radite to kad god možete. Sjetite se svojih dječjih snova i omiljenih igara, tako će vam biti lakše da to otkrijete. To su one aktivnosti tijekom kojih potpuno zaboravite na vanjski svijet i ne osjećate protok vremena. Priuštite sebi posebno vrijeme, u kojem ćete slobodni od obaveza i briga moći da uživate u druženju sa sobom. Idealno je da ovo vrijeme provedete negde u prirodi, ali sasvim je dovoljna i terasa ili vrt. Dozvolite sebi promatranje svijeta iz jedne nove perspektive. Možete zamisliti kako ste tek doputovali u svoj grad, nakon dugog odsustva i vidjet ćete kako se mijenja vaš pogled na ulice kojima svakodnevno hodate. Pustite muziku drugačiju od one koju obično slušate, pročitajte nešto novo, probajte neko neobično jelo… Tako ćete otkriti jednog novog sebe.

Ako vam se dok čitate ove redove, čini da niste posebno zanimljivo društvo, i ne možete zamisliti kako će izgledati to druženje sa samim sobom, upitajte se kako onda očekujete da nekom drugom budete zanimljivo društvo. I učinite napor koji je potreban da upoznate sebe, da sretnete svoje strahove, bolove, radosti, tuge i vidjet ćete da jeste zanimljivi, ne postoji nezanimljiv čovjek.

Prepustite se ovog ljeta putovanju u sebe, to će vas oplemeniti mnogo više nego upoznavanje novih ljudi.

Suzana Vemić, psih.

Centarprozor.comLeave a Comment

%d bloggers like this: