Odustanite od sveg bogatstva s kojim niste u skladu! Reviewed by admin on . . Naravno da je u našem životu jako bitna i duhovnost i materijalno bogatstvo. Međutim, velika većina pravi grešku jer u subjektivnom svijetu o materijalnom bog . Naravno da je u našem životu jako bitna i duhovnost i materijalno bogatstvo. Međutim, velika većina pravi grešku jer u subjektivnom svijetu o materijalnom bog Rating: 0

Odustanite od sveg bogatstva s kojim niste u skladu!

odustajanje.

Naravno da je u našem životu jako bitna i duhovnost i materijalno bogatstvo. Međutim, velika većina pravi grešku jer u subjektivnom svijetu o materijalnom bogatstvu razmišljaju na način što pokušavaju utjecati na Univerzalni um, tako što razmišljaju KAKO će nešto steći. Pogotovo one osobe koje direktno razmišljaju o novcu i načinu na koji će ga dobiti. Da je to moguce nitko ne bi bio sad gdje jest, u najmanju ruku bio bi vrhovni vođa svega sto postoji.

Svaka misao je duhovna i podliježe principima prirodnog zakona – Zakona privlačenja. Kada se duži period bavite ovim prirodnim fenomenom shvatate da je nemoguće utjecati na njega tako što ćete mu pokazivati put kojim će on ići. Nismo u mogućnosti savjetovati beskonačno (Univerzum) KAKO će nam nešto donijeti u okruženje jer konačno (čovjek) ne može učiti beskonačno (Univerzum). Konačno je kanal kroz koji se izražava beskonačno.

Osnovni problem, zašto netko stavlja materijalno bogatstvo na prvo mjesto, je nedostatak istog. Iskustva govore da i ako dođu do tog bogatstva shvate da mu to i nije bilo potrebno, jer se sve pretvori u prah a na kraju dođu do zaključka da je BOGATSTVO ustvari POZNAVANJE ovog PRIRODNOG FENOMENA. Kada shvatite da ste svojim podsvjesnim umom priključeni na izvor svega i da preko njega možete doći u posjed bilo čega odustat ćete od svakog bogatstva s kojim niste u skladu. Sve ovo je proces oslobađanja od ega jer kada ste slobodni u vaše okruženje će dolaziti i materijalne stvari a da niste skoro ni uložili bilo kakav napor da to dobijete. Tada je to sklad i tada će vam to bogatstvo poslužiti upravo za ono za što vam treba.

U univerzalnom umu postoji apsolutno sve, sva ljubav, svo zdravlje, sve stvari, pojave i sva realnost od njegovog postanka. Ne postoji samo ono što još niste zamislili. Čim pomislite na nešto to se istog trenutka stvara u univerzumu, nije potrebno vrijeme da bi se to formiralo jer vrijeme ne postoji u univerzumu. On je bezvremeni potencijal svega. Upravo zbog toga se i zove univerzalni um.

Svaka vaša misao, putem uma, zadire u to područje slobodne volje i privlači jednu po jednu mogućnost i ona se ostvaruje, aktualizira. Ta manifestacija je ono što vidite kao događaje u svom objektivnom svijetu.

Vi ste to aktivirali, vaš um je aktivator.

IzvorLeave a Comment

%d bloggers like this: