MOĆ MISLI: Vaše misli kreiraju vašu stvarnost. Kakva će ona biti? Reviewed by admin on . . Snaga vaših misli je neograničena, ona dolazi iznutra. Najveći mistici, Božiji poslanici, vjerski učitelji koji su hodali Zemljom su nam pričali o ovome. Vaše . Snaga vaših misli je neograničena, ona dolazi iznutra. Najveći mistici, Božiji poslanici, vjerski učitelji koji su hodali Zemljom su nam pričali o ovome. Vaše Rating: 0

MOĆ MISLI: Vaše misli kreiraju vašu stvarnost. Kakva će ona biti?

misli.

Snaga vaših misli je neograničena, ona dolazi iznutra. Najveći mistici, Božiji poslanici, vjerski učitelji koji su hodali Zemljom su nam pričali o ovome. Vaše misli su prepune energije. Vaše misli su žive. Svaki put kada se stvara određena misao, ona emitira vrlo specifičnu energiju koja odgovara frekvenciji ili vibraciji.

Osnovna premisa Zakon privlačnosti je da slična energija privlači sličnu. Možete privući stvari i okolnosti koje su u skladu s vašom dominantnom frekvencijom, koju određuje vaš mentalni stav, uobičajene misli i uvjerenja. Ako želite znati kako misli izgledaju, samo pogledajte oko sebe. Imajte na umu ove tri riječi “misli su stvari”.

Moć bilo koje misli se određuje time koliko često se ona javlja i kolika je snaga osjećaja povezana s njom. Što više energije dajete određenoj misli, veća je njena moć koja će privući odgovarajuće okolnosti kroz Zakon privlačnosti. Misao koja se ne zadržava nema istu stvaralačku moć kao uobičajena misao i stav. Ako su pozitivne misli samo nakratko dio vašeg dana, a zatim nastavljate razmišljati negativno ostatak dana, negativne misli poništavaju korist pozitivnih misli i obrnuto. Budući da je stvarnost zbroj svih vaših misli, postoje mnogi faktori koji utječu na naš život.

Podsvjesni umu je skladište dubokih uvjerenja i misli. Da biste promijenili okolnosti i privukli ono što želite, morate naučiti programirati i reprogramirati podsvjesni umu. Najučinkovitiji i najbolji način da to učinite je da naučite jednostavnu tehniku kreativne vizualizacije. To je tehnika koja se temelji stvarnosti, čineći korištenje misli svjesnim kako bi privukli ono što želite. Mašta pretvara vaše misli u mentalne slike koje se manifestiraju u stvarnosti.

Važno je da naučite biti svjesni svojih misli i da ih na odgovarajući način prilagodite kako bi održali pozitivan mentalni stav. Međutim, budite oprezni! Nemojte si dozvoliti da postanete opsjednuti svakom svojom misli jer to bi bilo jednako kontraproduktivno, ako ne i više, nego da ih niste svjesni. Jednostavno naučite bez napora zamijeniti negativne misli. Za početak razmišljajte o nečemu lijepome.

Da biste odmah neutralizirali moć negativnih misli, mirno i namjerno ih zamijenite pozitivnim mislima. Ako mislite da niste dovoljno dobri i da nikada nećete uspjeti, zamijeniti to mišlju da JESTE dovoljno dobri i da će uspjeh doći do vas.

Procjenjuje se da prosječna osoba ima između 12.000 i 70.000 misli dnevno. To je dovoljan dokaz da vaš cilj ne bi trebao biti da kontrolirate svaku misao. Vaše dominantne misli i uvjerenja su oni koje morate naučiti kontrolirati jer u velikoj mjeri određuju mentalni stav.

Ukratko, vaš život je savršeno ogledalo vaših misli, vjerovanja i mentalnog stava. Bilo da ste toga svjesni ili ne, vi već stvarate svoju stvarnost kroz svoje misli. Sve što vidite u svom svijetu ima svoj izvorni uzrok u vama. Vaše misli kreiraju vašu stvarnost. Kakva će ona biti?

IzvorLeave a Comment

%d bloggers like this: