Lazarev: Pokazatelji duhovne osobe Reviewed by admin on . . Duhovna osoba je mudra, odnosno uviđa uzročno–posljedične veze između događaja u svijetu koji je okružuje. Ona shvaća vezu između postupaka i posljedica, odno . Duhovna osoba je mudra, odnosno uviđa uzročno–posljedične veze između događaja u svijetu koji je okružuje. Ona shvaća vezu između postupaka i posljedica, odno Rating: 0

Lazarev: Pokazatelji duhovne osobe

lazarev.

Duhovna osoba je mudra, odnosno uviđa uzročno–posljedične veze između događaja u svijetu koji je okružuje. Ona shvaća vezu između postupaka i posljedica, odnosno mudra je i pronicljiva.

Ona ima razvijen strateški način razmišljanja, odnosno sagledava posljedice postupaka u dalekoj budućnosti. Duhovna osoba osjeća jedinstvo sa svim ljudima, tako da je nemoguće da drugoga ponizi, uvrijedi ili izda. Za duhovnu osobu je svojstven nekoristoljubiv odnos. Ona se umije žrtvovati, obuzdava svoje želje i brine o drugima. Duhovna osoba će uvijek težiti da više drugima pruži i u tome će vidjeti veću sreću, nego da sama dobije.

Duhovna osoba može biti stroga i principijelna, brani ljubav i moral i ne slijedi vodstvo drugih.

Sergej Lazarev – Život kao zamah krila leptira, knjiga br. 12

Svidio ti se članak?
Podijeli ga s prijateljima!

Leave a Comment

%d bloggers like this: