KAKO PREPOZNATI „BLIZANAČKU“ DUŠU: Znakovi da ste sreli svoju drugu polovicu

Cijeli život je jedan dug duhovni put, na kojem susrećemo mnoge ljude, ali vrlo malo njih razumije našu samu suštinu. Kada se dvije takve osobe sretnu, nema šanse da se ne prepoznaju, jer će osjećaji koji će ih preplaviti biti toliko intenzivni da ih neće moći negirati.

Što se događa kada se susretnu ovakve, „blizanačke“ duše?

1. Javljaju se iskre

Kada sretnete osobu koja vas u potpunosti razumije, osjetit ćete u sebi iskru koja će vas zagrijati. Kada je sretnete, čak i ako je zvanično ne poznajete, osjećat ćete da se zapravo ponovo sastajete, a ne da se tek  upoznajete.

2. Deja vu

Deja vu se može javiti i nevezano za susret s „blizanačkom“ dušom, ali je neizbježan prilikom vašeg sastajanja. To je zato što se vaša svijest možda ne sjeća vaših prethodnih susreta, ali duše to ne zaboravljaju.


3. Potpuni sinkronicitet

Vama je sasvim prirodno da jedno drugome završavate rečenice, jer točno znate šta mislite. Često ne morate ni komunicirati jer se razumijete na nekom višem nivou. Povezanost između ove dvije duše može biti toliko jaka da možete pasti u duboku depresiju iako za nju nemate razloga, samo zato što vaša „blizanačka“ duša pati.

4. Utjeha

To je osoba kojoj u potpunosti vjerujete jer znate da vas ni u kakvim okolnostima ne bi povrijedila. S njima ste u potpunosti sigurni.

5. Tek s njima otkrivate svoju ravnotežu

Vi ste baš kao jin-jang. Možda prije susreta sa svojom „blizanačkom“ dušom niste ni primjećivali da vam nešto fali, ali tek u njihovom društvu osjetit ćete spokoj i mir kakav nikada ranije niste iskusili.

dobrarec.rs