Istinita priča o dva tenora: Zašto treba pomoći neprijatelju Reviewed by admin on . . Ova je divna priča koju je čulo tek nekoliko ljudi. Luciano Pavarotti, Placido Domingo i Jose Carreras su uskomešali svijet svojim zajedničkim pjevanjem. Čak . Ova je divna priča koju je čulo tek nekoliko ljudi. Luciano Pavarotti, Placido Domingo i Jose Carreras su uskomešali svijet svojim zajedničkim pjevanjem. Čak Rating: 0

Istinita priča o dva tenora: Zašto treba pomoći neprijatelju

placido.

Ova je divna priča koju je čulo tek nekoliko ljudi.
Luciano Pavarotti, Placido Domingo i Jose Carreras su uskomešali svijet svojim zajedničkim pjevanjem.

Čak i oni koji nisu podsjetili Španjolsku znaju za sukob između Katalonaca i Madriđana. Tako se dogodilo da je Domingo Madriđanin a Carreras Katalonac. 1984 zbog političkih razloga postali su neprijatelji. Svojim ugovorom izjavili su da će nastupiti ukoliko onaj drugi nije pozvan.
1987. Carerras se sastao sa novim neprijateljem, leukemijom. Imao je brojne tretmane transplantiranje koštane srži i transfuzije kemoterapijom koje su ga primorale da jednom mjesečno putuje.

Nesposoban raditi pod tim uvjetima a iako je imao značajno bogatstvo visoke troškove ovih putovanja i medicinske tretmana iscrpili su njegove financije.
Pri kraju svojih financijskih mogućnosti otkrio je u Madridu fondaciju čije je jedina svrha bila podržavanje tretmana bolesnika od leukemije. Zahvaljujući podršci HERMOSA FUNDACIJE Carreras je pobijedio bolest i pjevao i još jednom postigao uzvišeni položaj te se pokušao priključiti fondaciji.
Čitajući propise spomenute fondacije otkrio je da je osnivač, najveći ulagač i predsjednik bio Placido Domingo. Kasnije je otkrio da je njegov cilj bio da mu pomogne ali pod uvjetom anonimnosti, kako se ne bi ponizio zbog ponosa.

Najdirljviji je bio njihov susret. Iznenadivši Placida prilikom njihovog nastupa Carreras je prekinuo taj događaj i ponizno kleknuo na koljena, zamolio za oprost i javno mu zahvalio.
Placido mu je pomogao i snažnim zagrljajem.

Novinar: Zašto treba pomoći neprijatelju?
Odgovor: Ne možemo sebi dopustiti da izgubimo takav glas.

OVO JE ISTINITA PRIČA O LJUDSKOJ LJUBAZNOSTI I TREBA POSLUŽITI KAO UZOR I INSPIRACIJA

IzvorLeave a Comment

%d bloggers like this: