Inspirativna WEB TV: Autizam je izlječiv Reviewed by admin on . Najveća želja svakog roditelja je da ima zdravu djecu. Ništa nije važnije, ništa nije veća radost. Ali nemaju svi roditelji tu sreću. Jedna od najtežih dijagnoz Najveća želja svakog roditelja je da ima zdravu djecu. Ništa nije važnije, ništa nije veća radost. Ali nemaju svi roditelji tu sreću. Jedna od najtežih dijagnoz Rating: 0

Inspirativna WEB TV: Autizam je izlječiv

hel

Najveća želja svakog roditelja je da ima zdravu djecu. Ništa nije važnije, ništa nije veća radost.

Ali nemaju svi roditelji tu sreću. Jedna od najtežih dijagnoza s kojom se neki roditelji suočavaju je autizam njihovog djeteta. Najteža, jer sa sobom neminovno nosi dodatak – neizlječivo.
Onog trenutka kad je jedna, samo jedna osoba na svijetu izliječena, ta “činjenica” pada u vodu, prestaje biti točna i više ne vrijedi. Autizam nije neizlječiv. U svijetu postoje dokumentirani slučajevi izliječenog autizma, što je majci dvojice dječaka dalo nadu, vjeru i odlučnost da pomogne svojoj djeci.
Trebalo je otprilike godinu dana. Oni danas nemaju dijagnoze, i svaki dan napreduju i nadoknađuju ono što su propustili do sada.

Helena Begenišić-Schlachter je mama koja je odlučila napraviti sve da pomogne svojoj djeci, i u tome je uspjela.
Primjer je svima da nikad ne treba odustati, ma što god svi okolo govorili. Primjer je i kako izdržati napade okoline, “stručne” javnosti, medija, ostalih roditelja…

Ova emisija je, sigurni smo, donijela puno odgovora, puno nade, i puno osmijeha.

Leave a Comment

%d bloggers like this: