Inspirativna priča: Tko je u sebi spoznao Boga… Reviewed by admin on . . Bio jednom jedan čovjek koji je bio poznat po svojoj smirenosti i ljubavi prema svemu na svijetu. Svaki posao koji bi započeo uspijevao mu je odlično. Svi su . Bio jednom jedan čovjek koji je bio poznat po svojoj smirenosti i ljubavi prema svemu na svijetu. Svaki posao koji bi započeo uspijevao mu je odlično. Svi su Rating: 0

Inspirativna priča: Tko je u sebi spoznao Boga…

mudrac.

Bio jednom jedan čovjek koji je bio poznat po svojoj smirenosti i ljubavi prema svemu na svijetu. Svaki posao koji bi započeo uspijevao mu je odlično. Svi su ga poštovali i često dolazili k njemu po savjet.

Jednom mu je došao susjed koji mu je zavidio na svemu, taj čovjek je bio jako uobražen i ohol.

– Ja imam sve u životu! – rekao je susjed poštovanom čovjeku. – Živim u potpunom blagostanju, ali tebe više poštuju nego mene. Po tvom mišljenju, na koga ti ja sličim?

Mudri čovjek ga pogleda, nasmiješi se i reče:

– Sličiš mi na Boga.

Ljubomorni susjed zasja od zadovoljstva.  Ali kako je bio ljubomoran i zavidan, ipak je poželio napraviti neku svinjariju dobrom susjedu pa mu dovikne:

– A ti meni izgledaš kao govno! Uopće ne razumijem zašto te cijeli grad poštuje! Ti si govno!

Mudri čovjek ništa nije odgovorio, samo se nasmiješio i nastavio s radom. To je ovog još više razljutilo, pa je viknuo: – Glupane, zašto se nisi uvrijedio? Ti si mene nazvao Bogom, a ja tebe govnom!

Mudrac mu odgovori:

– A zašto bih se uvrijedio? Tko je u sebi spoznao Boga, on Ga vidi  u sebi i u drugima. A onaj tko je pun nečistoće, vidi ju posvuda, uvijek, i u svakome.
 
(nepoznati autor)

Svidio ti se članak?
Podijeli ga s prijateljima!

Leave a Comment

%d bloggers like this: