Energetski vampirizam NE postoji Reviewed by admin on . . Izraz energetski vampirizam često čujemo u posljednje vrijeme. Još češće smo skloni pripisati izraz energetskog vampira svakoj osobi u čijem prisustvu, ili na . Izraz energetski vampirizam često čujemo u posljednje vrijeme. Još češće smo skloni pripisati izraz energetskog vampira svakoj osobi u čijem prisustvu, ili na Rating: 0

Energetski vampirizam NE postoji

depresija.

Izraz energetski vampirizam često čujemo u posljednje vrijeme. Još češće smo skloni pripisati izraz energetskog vampira svakoj osobi u čijem prisustvu, ili nakon boravka s njom, osećamo zamor i iscrpljenost. Činjenica je da se zaista tako i osjećamo nakon boravka s nekima, ali je li razlog tome zaista energetski vampirizam, tj. netko nama „sisa“ ili „uzima“ energiju?

Da bismo bolje razumjeli što se to u nama događa, krenimo od nekih neophodnih osnova koje je važno uzeti u obzir.

  1. Svi smo mi dio jednog i svatko je ogledalo nas samih na neki način.
  2. Da bismo to pravilno razumjeli, prvo treba shvatiti kako funkcioniramo kao biće i to ne samo kao fizičko biće.

Naša duša je srž našeg bića i ima visoku frekvenciju čiste ljubavi.

Kroz putovanje duše kroz život i živote, stječu se emotivno energetski ožiljci koji su naslagani preko naše duše. To su naši emocionalni bolovi koji su doprinjeli stjecanju programa podsvijesti i obrazaca koji se ponavljaju.

Preko ožiljaka stavljamo masku kako bi se predstavili svijetu u svjetlu u kojem želimo, kako bi bili voljeni i prihvaćeni. Iskonska potreba ljudskog bića je da bude prihvaćeno. Bez toga našim precima nije bilo opstanka. Zamislite kako bi prošao netko tko je izbačen iz plemena na milost i nemilost svega što ga okružuje, od zvijeri, neprijateljskih plemena, prirodnih nepogoda koje je teže preživjeti kao individua nego kao dio zajednice. Male su šanse za opstanak u takvim uvjetima.

Također je teško vidjeti sebe sa nekim programima koje smo prihvatili kao istinu, kao na primjer, nisam dovoljno dobar ili dobra, ili, od mene nikada ništa neće biti, ili nisam sposoban ili sposobna za uspjeh, itd. Da bismo opstali u svojoj koži s takvim programima, često ćemo imati potrebu za stavljanjem maske, svjesno ili još češće nesvjesno. Maska je ono što nazivamo egom.

  1. Potreba duše je da riješi ožiljke. Ako ne nađemo načina da ih sami osvijestimo, kao i da ih riješimo, frekvencija tih ožiljaka će privlačiti slične frekvencije, jer slično privlači slično, a frekvencije ulaze u rezonanciju. Ono što privlačimo je prilika za liječenje nekog od svojih ožiljaka. Stoga, svakoga tko nam dođe u život možemo vidjeti uvjetno kao našeg iscjelitelja. Cilj je iscijeliti sve ožiljke, tj. brže ih rješavati nego što nam ih život donosi. Nema svrhe bježati od onih koji pokreću neke emocije u nama, jer od sebe ne možemo pobjeći. Doći će netko drugi umjesto njih. Stoga, rad na sebi i svojim emocijama je ključ ka unutarnjem miru.
  2. Sljedeće što treba razumjeti je vezano za funcioniranje autonomnog nervnog sistema, koji ima dva dijela – simpatički i parasimpatički. Da ne bi dalje komplicirali objašnjenje, krenimo s primjerom. Kada smo u stanju stresa, t.j kad se pokrene iskonska funkcija opstanka ljudskog bića, bori se ili pobjegni, angažiraju se sve snage organizma na svim nivoima našeg bića kao bi preživjeli. Ovdje je izražena aktivnost simpatičkog nervnog sistema.

Kada pobjegnemo od neprijatelja, ili zvijeri, ili ubijemo zvijer, tada nastupa faza odmora, tj. izražena je aktivnost parasimpatičkog dijela autonomnog nervnog sistema. Tada smo umorni i iscrpljeni i potrebno je vrijeme za regeneraciju od preživljenog stresa. Danas smo toliko često izloženi stresu, da smo metaforički puno puta tijekom dana u situaciji bori se ili pobjegni, mnogo češće nego naš pećinski predak. Kroz ovakva emocionalna iskustva naša podsvijest uči kako da opstanemo u ovom svijetu i stječe mentalne programe u cilju zaštite našeg bića. Međutim, nisu svi programi korisni. Mnogi iracionalni strahovi su tipičan primjer toga. Naša podsvijest je kreirala program u cilju zaštite našeg bića, koji preuveličava našu percepciju opasnosti. Sve emocije koje su u vremenu nastanka ostale neisprocesirane, predstavljaju ožiljak koji, kad nas netko ili nešto podsjeti na tu situaciju, će biti aktiviran.

  1. Hajde sad da sve do sada rečeno spojimo u jedno. Sretnemo osobu prvi put u životu. Ta osoba nas na podsvjesnom nivou podsjeti na neku osobu od ranije s kojom smo imali vrlo ružno iskustvo. Nekada to podsjećanje osvijestimo, nekada ne. Bez obzira je li podsjećanje prepoznato, ukoliko emocije iz prošlosti nisu isprocesirane vezano za osobu na koju nas novi poznanik podsjeća, odmah ulazimo u drugu fazu autonomnog nervnog sistema – fazu umora i iscrpljenosti. Dokle god se taj ožiljak prošlosti u potpunosti ne isprocesira na emotivno energetskom nivou, sa svim svojim aspektima, osobu koja nas podsjeća na taj događaj ćemo doživljavati kao energetskog vampira, jer smo odjednom iscrpljeni u njenom prisustvu.

Nakon ovog objašnjenja više neće biti razloga da bilo koga optužujemo za energetski vampirizam. To je termin koji je izmišljen zbog nerazumijevanja suštine našeg bića i njegovog funkcioniranja. Čak i oni koji razumiju, znaju uleteti u zamku žrtve. Lakše je optužiti nekog da je energetski vampir nego pogledati u same sebe i tražiti ožiljke koji su pokrenuti u nama. Neke ožiljke je lako pronaći, a ima mnogo onih koji čak nemaju veze s iskustvima iz ovog života. Mogu, recimo, biti dio ožiljaka prenatalnog iskustva, ili dio energetskog utjecaja obiteljskog stabla, ili nekog od još 14 različitih vrsta utjecaja koje sam do sada u svom dugogodišnjem radu uspjela identificirati.

”Energetski vampiri” nam pomažu da lakše dođemo do svojih neisprocesovanih tereta, oni su samo okidači i uvjetno rečeno time i naši iscjelitelji, jer ćemo se u njihovom blizini osjećati umorno dokle god ne isprocesiramo ono što je u nama. Jednostavno nas tjeraju na samorefleksiju i na rad na sebi. Oni koji nisu na visini svijesti da to mogu prihvatiti, obično ulaze u ulogu žrtve i optuživanje „energetskih vampira“.

Kada pričamo na temu energetskog vampirizma, potrebno je spomenuti i društvo negativnih osoba. Negativne priče, tj. priče koje stvaraju loše emocije, treba izbjegavati. Negativne osobe i pesimisti često budu etiketirani kao energetski vampiri. Razumljivo je da priče koje nam stvaraju emocije s kojima se ne osjećamo dobro, treba izbjegavati. Razlog zašto se osjećamo loše može biti višestruk. Na primjer, ponovo može biti da smo dodirnuli neki ožiljak, ili da se razgovor kosi s našim moralnim vrijednostima. Ne znači da treba mijenjati svoja mjerila vrijednosti, ali  ožiljke deifinitivno treba rješavati. Suština je da ako se osjećamo loše kada se priča o nečemu, to stanje treba prekinuti makar morali prekinuti sugovornika. Negativne priče koje slušamo budu registrirane od strane naše podsvijesti i često postanu ožiljci i doprinose negativnim mentalnim programima podsvijesti.

Znam da se ovdje pokreće pitanje – kako onda pomoći prijatelju koji ima probleme i želi sebi olakšati tako što će to podijeliti s nama. Suština je da nakon ovakvog olakšanja, nekom postaje lakše, a onaj kome je tuđi jad i čemer istresen u krilo, taj ostaje s tim informacijama i tim teretom.

U skladu s informacijama kojim „hranimo“ našu podsvijest, biće i način našeg razmišljanja, tj. postajemo dominantno negativni, ili dominantno pozitivni. Postoje mnoga istraživanja koja govore o ogromnoj razlici u kvaliteti života u svim njegovim aspektima kada se radi o optimisti, a i kada se radi o pesimisti, uključujući i zdravstveno stanje, kao i prosječna dužina života. Oni koji imaju problem mogu u velikoj mjeri sami sebi pomoći tako što će isto to što bi istresli u krilo nekom drugom, umjesto toga sve to napisati na papir, a zatim papir spaliti, ili iscijepati i baciti. Time se na neki način materijalizira i dematerijalizira problem. Nastalo olakšanje je bar isto toliko efikasno kao i da smo sve ispričali prijatelju, a poštedjeli smo prijatelja. Ako je problem mnogo veće prirode i pisanje ne pomaže, postoje stručnjaci koji mogu pomoći, a prijatelj uglavnom nije taj stručnjak. Čak i da jest, u ovakvim stvarima se obično ne radi s prijateljima jer postoje prepreke drugačije vrste.

Kako slušanje negativnosti često dovodi do stvaranja novih emocionalno energetskih ožiljaka, kao i mentalnih programa, jasno je da to treba izbjegavati. Što je više programa koji kad budu dotaknuti stvaraju osjećaj umora i iscrpljenosti, sve više ćemo imati utisak da je sve više “energetskih vampira“ oko nas.

Dobro je zapitati se – jesam li ja možda doživljen kao energetski vampir i je li to iz razloga što sam nekog podsjetila ili podsjetio na nekog ili zbog svojih negativnosti i niskih frekvencija koje širim oko sebe. Ako sam nekog podsjetila na nekog i zato me doživljava kao energetskog vampira, tu on u stvari ima problem to jest eto mu prilike da rješava svoje ožiljke ukoliko je na dovoljnom nivou svijesti koji podrazumijeva samorefleksiju. Ukoliko se netko osjeća iscrpljen mojim negativizmom, tada ja imam problem i u mom interesu je kao  i u interesu mog sugovornika da krenem s reprogramiranjem svojih podsvijesnih negativnih programa.

Ima više načina na koji se ožiljci mogu rješavati, neki više a neki manje efikasni, neki brži, neki sporiji, neki više bolni, neki manje bolni. Moj najčešći način rješavanja emocionalno energetskih ožiljaka je EFT, tj. Tehnika Emocionalne Slobode, mada nekada u ovisnosti od potrebe mogu primijeniti i drugačije pristupe, neke u kombinaciji s EFT-jem.

Mada je ovaj tekst razultat dugogodišnjeg rada s ožiljcima i programima podsvijesti, potpuna točnost navedenih informacija je direktno potvrđena i od strane izvora.

Važno je napomenuti da kada govorimo o energetskom vampirizmu, ovdje ne mislimo na mogućnost prisustva entiteta niske frekvencije koji parazitiraju na našem energetskom tijelu. Ovo je potpuno drugačija tema kojoj ponekada treba posvetiti pažnju ako nam rad na sebi nije donio očekivano poboljšanje ili smo konstantno iscrpljeni. Obzirom da se entiteti hrane prvenstveno našim strahovima, neophodno je ne samo ukloniti entitete nego rješavati svoje emocionalne blokade kojima ih ugošćavamo.

-Jasmina Kovačev

www.TehnikaEmocionalneSlobode.com

Svidio ti se članak?
Podijeli ga s prijateljima!

Leave a Comment

%d bloggers like this: