Duhovna pomoć drugim ljudima: Metoda preuzimanja patnje (nije za svakoga!) Reviewed by admin on . .   Ljudski osjećaji stvaraju enegetski oreol, kao polukrug prečnika oko 40 cm, koji obuhvaća prostor oko glave čovjeka. Može biti u različitim bojama u ov .   Ljudski osjećaji stvaraju enegetski oreol, kao polukrug prečnika oko 40 cm, koji obuhvaća prostor oko glave čovjeka. Može biti u različitim bojama u ov Rating: 0

Duhovna pomoć drugim ljudima: Metoda preuzimanja patnje (nije za svakoga!)

mantranje.

 

Ljudski osjećaji stvaraju enegetski oreol, kao polukrug prečnika oko 40 cm, koji obuhvaća prostor oko glave čovjeka. Može biti u različitim bojama u ovisnosti od našeg trenutnog osjećaja. Žuto-crvena boja je znak dobrog raspoloženja.

Patnja je neugodan osjećaj koje se javlja kao posljedica životnih nedaća a naša pomoć se uglavnom svodi na tople riječi nade i ohrabrenja, zagrljaj, materijalnu pomoć i slično. Duhovne energije nam sada predlažu efikasniji način pomoći koji su nazvale “Preuzimanje patnje”.
Molba koja glasi “Ja želim da toj-i-toj osobi preuzmem dio patnji” dovodi do promjene boje u oreolu osobe na koju je molba usmjerena, koji postaje žućkasto-crven. Promjenom boje dolazi do promjene misli i osjećaja u pozitivnom pravcu. Ovim djelovanjem dovodimo do toga da osoba koji pati napravi predah u stanju u kome se nalazi a to prema duhovnim energijama predstavlja suštinsku pomoć, iz duše a ne mozga.

Jedan dio boje negativnog osjećaja (¼ do ½) osobe čiju patnju preuzimamo koji se prenosi u naše žuto-crveno polje se rastvara i nestaje kao led koji se topi u vodi. Molbu mogu raditi sve osobe s dobrim stanjem funkcioniranja nervnog sistema, kada smatraju da su u stanju dobrog raspoloženja.

-Dr. Ljubiša Stojanović

Svidio ti se članak?
Podijeli ga s prijateljima!

Leave a Comment

%d bloggers like this: