Astroblog: „Opasni“ Pluton Reviewed by admin on .   Mnoge činjenice vezane uz Pluton, za sada najudaljeniji planet Sunčevog sustava su neobične. Deveti planet Sunčevog sustava otkriven je slučajno, zbog po   Mnoge činjenice vezane uz Pluton, za sada najudaljeniji planet Sunčevog sustava su neobične. Deveti planet Sunčevog sustava otkriven je slučajno, zbog po Rating: 0

Astroblog: „Opasni“ Pluton

 

pluti

Mnoge činjenice vezane uz Pluton, za sada najudaljeniji planet Sunčevog sustava su neobične. Deveti planet Sunčevog sustava otkriven je slučajno, zbog pogrešnih proračuna Neptunove i Uranove putanje, tek 1930. godine. Do 2006. godine bio je smatran planetom, ali je zbog nove definicije planeta koja je tada usvojena postao „patuljasti planet“.

Putanja mu je jako otklonjena u odnosu na ekliptiku i jako izdužena, a promatranjem u posljednjih tridesetak godina je otkriveno da se temperatura njegove površine promijenila za tridesetak stupnjeva. Taj neobičan i sporan planet dobio je ime po bogu podzemlja u rimskoj mitologiji.

Dakle, sve ono što znamo o utjecaju Plutona u astrologiji novijeg je datuma, a mnogi se astrolozi ne slažu u potpunosti oko njegovog značenja. Bez obzira na to, njegov upliv u nekim je astrološkim kartama vrlo snažan i daje posebnu karizmu. Ukoliko se nađe u kontaktu s nekom osobnom planetom, može donijeti dosta boli i trajnu iritaciju koja u najboljem slučaju tjera osobu na duboko poniranje u sebe i traženje uzroka za svoju patnju. S obzirom da je njegov utjecaj dugotrajan (za obilazak oko Sunca treba mu oko 248 godina), ne doživi svatko transformirajući dodir Plutona prema svim planetima u karti rođenja.

Zašto sam se zapravo raspisala o Plutonu i njegovim čarolijama? Zato jer sam još uvijek fascinirana koliko velike i snažne promjene može donijeti kada svojim prolaskom potakne osobne planete ili konfiguracije u karti rođenja. U nekim slučajevima njegov upliv potpuno promijeni tijek nečijeg života te donese osebujna i prilično bolna iskustva. U nekim drugim slučajevima natjera osobe na duboku osobnu transformaciju koja u konačnici olakša život i obogati ga snažnim, pozitivnim iskustvima. Kao i obično razliku čini jedino stupanj svijesti osobe koja proživljava iskustva pod utjecajem Plutona!

Do slijedeće Inspiracije, grlim vas zajedno sa zvijezdama!

Vesna Cirak

vesnacirak.com

Svidio ti se članak?
Podijeli ga s prijateljima!Leave a Comment

%d bloggers like this: