Liječnik koji je napustio praksu kako bi osnovao farmu i liječio hranom Reviewed by admin on . . Dr. Robert Weiss je učinio radikalan potez u svojoj karijeri – napustio je konvencionalnu praksu liječenja kako bi osnovao farmu i otvorio ljekarnu za liječen . Dr. Robert Weiss je učinio radikalan potez u svojoj karijeri – napustio je konvencionalnu praksu liječenja kako bi osnovao farmu i otvorio ljekarnu za liječen Rating: 0
You Are Here: Home » Zdravlje » Prehrana » Ljekovito » Liječnik koji je napustio praksu kako bi osnovao farmu i liječio hranom

Liječnik koji je napustio praksu kako bi osnovao farmu i liječio hranom

robert weiss.

Dr. Robert Weiss je učinio radikalan potez u svojoj karijeri – napustio je konvencionalnu praksu liječenja kako bi osnovao farmu i otvorio ljekarnu za liječenje pacijenta hranom.

Vjerujući kako ljudi trebaju promijeniti fokus i ponovno se povezati s osnovnim znanjem koje je potisnuto zbog interesa farmaceutskog lobija, prodao je svoju privatnu praksu, te je na 1,4 km² zemljišta napravio prvu farmu koja se bavi uzgojem hrane za liječenje.

Prema postulatu oca moderne medicine, Hipokratu, koji kaže “Neka hrana bude tvoj lijek, a lijek neka bude tvoja hrana”, dr. Weiss smatra da su cjelovite biljne namirnice najmoćnije oruđe u borbi protiv bolesti, moćnije od bilo kojeg lijeka ili medicinskog postupka. Liječenje hranom je nepravedno zanemareno i potisnuto u drugi plan, kako bi se poduprla prodaja sintetičkih lijekova, iako se terapije hranom koriste još od davnina. Stoga je prioritet ove prehrambene ljekarne omogućiti oboljelima povratak u ravnotežu putem konzumacije povrća, žitarica, voća, orašastih plodova, sjemenki i grahorica, jer svaka od tih namirnica u sebi sadrži mnoge ljekovite tvari. Isto tako, one djeluju i preventivno te sprječavaju razvoj bolesti i teška, kronična stanja. Jedan od ciljeva je također i smanjiti rastuću ovisnost o farmaceutskim lijekovima koja uključuje negativne nuspojave, ali i izbjegavanje nepotrebnih operacija.

Dr. Weiss je pokrenuo i projekt, Ethos Health, gdje ovaj liječnik i botaničar surađuje s uzgajivačima organske hrane, nutricionistima i kuharima kako bi se optimiziralo zdravlje svakog pojedinca u čemu mu se pridružilo i 90 obitelji koje uz plaćanje članarine i same rade na farmi te su na taj način direktno uključene u proces proizvodnje hrane kao lijeka. Ljudsko je zdravlje izravno povezano uz zdravlje okoliša, proizvodnju hrane i njezin uzgoj, tvrdi dr. Weiss, i tu je sasvim u pravu.

-Irena Dujmušić, Nexus-svjetlost.com

Svidio ti se članak?
Podijeli ga s prijateljima!

Leave a Comment