Živjeti istinsku slobodu Reviewed by admin on . .   Je li moguće živjeti bez otpora? Moguće je.  Kada naučimo voljeti i prihvaćati sve što je trenutno u životu, kao i sve što je bilo u prošlosti, bez ikakve o .   Je li moguće živjeti bez otpora? Moguće je.  Kada naučimo voljeti i prihvaćati sve što je trenutno u životu, kao i sve što je bilo u prošlosti, bez ikakve o Rating: 0

Živjeti istinsku slobodu

bez-otpora.

 

Je li moguće živjeti bez otpora?

Moguće je.  Kada naučimo voljeti i prihvaćati sve što je trenutno u životu, kao i sve što je bilo u prošlosti, bez ikakve osude i žaljenja.  Bez suvišne analize.

Kako?

Jednostavno budite sa svakim iskustvom, promatrajte misli i emocije bez otpora, bez obzira kakve su.  Misli i uvjerenja postaju vaše, samo kada ih vi proglasite vašim osobnima. One nemaju utjecaja na vas, ako im vi sami ne date tu snagu i moć.

Pokušajte da na svaku emociju ili misao straha, ljutnje, otpora, srama ili osude, reagirate jednom riječju: “Zanimljivo!” Pitajući sebe: “U što ja to vjerujem, a  što uzrokuje da se ovako osjećam?  Je li ovo vjerovanje istinito?  Bez  zgražanja, bez otpora, ne dajući riječima i mislima moć, ne proglašavajući ih dobrima ili lošima, dajte im samo jednu reakciju: “Zanimljivo!” Dok tako djelujete  neutralizirate moć koju ste prije, u neznanju,  davali raznim stvarima i događajima.

Budite nježni prema sebi. Strpljivi i puni razumijevanja. Što budete strpljiviji prema sebi, imat ćete automatski više strpljenja i razumijevanja i za druge.

Volite  svaku  svoju  manu i pogrešku,  kako na sebi tako i na drugima, jer to su samo markeri koji vam pokazuju što još uvijek držite u sebi. Jednom kada osuđivanje i kritiziranje više ne bude dio vašeg programa,  shvatit ćete da je sasvim lako i prirodno voliti sebe i druge.

Kada jednostavno znate da je sada sve baš tako kako treba biti, i da se sve uvijek događa s nekim razlogom, razvijate povjerenje u vodstvo koje vas vodi nepogrešivo i mudro.

Tada spoznajete da je i u vašoj prošlosti bilo sve tako kako je trebalo biti, čime se automatski oslobađate  krivnje i straha od budućnosti.

I tada, nema više “trebanja” ili “moranja”, niti krutih pravila o tome kako bi stvari trebale izgledati.

Počinjete doživljavati život kao mjesto istinske slobode i uživanja.  Dani teku glatko, dolazi vam sve što vam treba, točno kada treba i na koji način treba.

Iskušavate sve više radosti – kroz smijeh i prihvaćanje vlastitih mušica i smiješnih situacija koje dolaze sa životom u fizičkom tijelu. Ništa više ne sudite kao dobro ili kao loše, već da sve vidite samo kao putokaze na ovom evolucijskom putu.

I s vremenom,  otkrivate kako  uvjerenja, mišljenja, riječi i prosudbe drugih jednostavno gube svaku moć koju su prije imale nad vama.

Počinjete  djelovati i živjeti iz mirnoga mjesta iznutra, odakle gluposti ovog svijeta više ne mogu do vas doprijeti.  Postaje vam važniji vaš unutarnji mir, nego da budete u pravu. I taj mir donosi istinsku slobodu.

-Ivana Bezina Shanti

FB grupa Čarobni svijet pozitive

 

 

Leave a Comment

%d bloggers like this: