Živi u SADA, vježbajući, dok ne postane navika Reviewed by admin on . . Ono što je bilo jučer ne možeš promijeniti, a ipak toliko vremena provodimo u prošlosti. Kažu da nam dnevno prođe kroz misli oko 60 000 misli. Mene je baš zai . Ono što je bilo jučer ne možeš promijeniti, a ipak toliko vremena provodimo u prošlosti. Kažu da nam dnevno prođe kroz misli oko 60 000 misli. Mene je baš zai Rating: 0

Živi u SADA, vježbajući, dok ne postane navika

.cvijeće

Ono što je bilo jučer ne možeš promijeniti, a ipak toliko vremena provodimo u prošlosti.

Kažu da nam dnevno prođe kroz misli oko 60 000 misli. Mene je baš zaintrigirao ovaj podatak.

Sad selektivnom metodom kad bi išli imali bi dosta posla da razvrstamo te iste misli, na prošlost, sadašnjost, budućnost.
I, po još jednom kriteriju a to je kvaliteta istih.
Naravno prvo, a ni malo lako je da osvijestimo što mislimo.

Jesmo li jučer u trgovini kupili sve što nam treba? Kako se netko jučer ophodio prema nama? Jesmo li nekog uvrijedili pa sad gorak okus imamo u ustima… ali i dalje mislimo na to.
Posvađali smo se s partnerom pa nam sto nekakvih misli prolazi kroz glavu. Financije nas muče, pa kako do boljeg posla, i sto varijanti “što bi bilo-kad bi bilo”.

Koliko puta vam se samo dogodilo da idete od točke A do točke B a da se kasnije ne sjećate ni ljudi koji su prolazili, ni prirode, ničega.
Da vam netko nešto priča, a kad završi da molite Boga da vas ne pita ništa, jer ništa niste čuli.

To nam samo pokazuje koliko puštamo svoj um i misli da žive umjesto nas. Živimo u vrtlogu svojih misli, dopuštajući da što realne što imaginarne misli oblikuju naš dan, naše raspoloženje. Izazivamo sami sebi stres.
Pa, samo promotrite jednu misao oko koje brinete. Je li to prošlost? Je li se dogodilo? Ili se tek treba dogoditi?

Iznova proživljavamo ono što je prošlo, i proživljavamo ono što tek slijedi, propuštajući tako dragocjene trenutke onoga što se događa SADA.

A kako živjeti u tome sada?!

Prvo vježbajući dok ne postane navika.

Sljedeći put zastani pa pogledaj to prelijepo cvijeće pored puta, divi se ljepoti gdje god je vidiš. Osvijesti pokrete, slušaj smijeh, osjeti sunce, ne boj se kiše. Pogledaj u lice neznanca, nekada samo BUDI.

ZAHVALI SE.

Zahvali se na svim blagoslovima koje imaš, iako možda misliš da si u bilo kakvoj oskudici.
VIDIŠ LI? Toliko ima onih koji su slijepi.
ČUJEŠ LI? Toliko njih živi u tišini.
Jesi li JEO danas? Koliko je samo gladnih…

Nemojte uzimati zdravo za gotovo. Tražite stalno na čemu ste zahvalni, vidjet ćete kako se život odvija SADA. Osjetit ćete mir, bar malo rasterećenost.

Ne propuštajte te trenutke.

-Maja Stojić

missmweb.com

 

&nbsp

Leave a Comment

%d blogeri kao ovaj: