Vrijeme je za odabir: Stara svijest ili nova svijest Reviewed by admin on . Kao što je i predviđeno došlo je do sukoba stare svijesti i nove svijesti. I sve je jasnije da se jednostavno moramo opredijeliti, razvrstati gdje ćemo. Jedna o Kao što je i predviđeno došlo je do sukoba stare svijesti i nove svijesti. I sve je jasnije da se jednostavno moramo opredijeliti, razvrstati gdje ćemo. Jedna o Rating: 0

Vrijeme je za odabir: Stara svijest ili nova svijest

svijest

Kao što je i predviđeno došlo je do sukoba stare svijesti i nove svijesti. I sve je jasnije da se jednostavno moramo opredijeliti, razvrstati gdje ćemo. Jedna od druge se razlikuju najviše po metodama koje koriste.

Stara se svijet smjestila u isprogramiranom umu kojim dominira neki strah i s kojim se pojedinac ili društvo poistovjetilo. Koristi metode, zastrašivanja, manipulacije, dominacije, vađenja stvari iz konteksta , prenaglašavanje i iskrivljavanje nečeg nebitnog da bi se zasjenilo ono što je u korjenu dobro, nametanje svoga i nepoštivanje drugoga, usilnost… Stara svijest je dovela do stanja u pojedincu, obitelji, državi i svijetu koja obiluje nejednakošću, nepoštivanjem, strahom, netolerancijom, ratom, siromaštvom, jadom, bolešću.

Nova svijest dolazi iz Centra naših Bića. Ona je Svjetlo Srca. To je čista aktivna ljubav, koja čuva svoje dostojanstvo i dostojanstvo svakog čovjeka. Prihvaća, spremna je na kompromise, ali poštuje sebe. Novu svijest odlikuje hrabrost, a u ovom dobu posebno je podržana iz mnogih drugih duhovnih dimenzija. Višu svijest možete osjetiti unutar sebe, unutar svog vlastitog srca. Postoji put prema unutra , kojim se do nje dolazi. Inače je viša svijest samozatajna, no postoje kritična razdoblja kada ona mora izaći u javnost i postati vidljivom da bi se dogodio skok u evoluciji svijesti.
Sada je to razdoblje kada staro treba otpustiti a novo prigrliti. Što se prije to dogodi, prije nam bude mnogo mnogo ljepše nego sada.

-Dena Žuvan

 

Leave a Comment

%d bloggers like this: