Split: Satsang s Mohanjijem 03.07. Reviewed by admin on . . Dragi prijatelji, s radošću vas pozivamo na prvi satsang s Mohanjijem u Splitu 3.07. 2016. u 18 sati. Satsang će se održati u yoga studiju One, na adresi Grad . Dragi prijatelji, s radošću vas pozivamo na prvi satsang s Mohanjijem u Splitu 3.07. 2016. u 18 sati. Satsang će se održati u yoga studiju One, na adresi Grad Rating: 0

Split: Satsang s Mohanjijem 03.07.

mohanji.

Dragi prijatelji,
s radošću vas pozivamo na prvi satsang s Mohanjijem u Splitu 3.07. 2016. u 18 sati.
Satsang će se održati u yoga studiju One, na adresi Gradišćanskih Hrvata 16 (pokraj zgrade Peugeota na Brdima).
Za više informacija javite se na croatia@mohanji.org ili na broj 095 702 1950.
Satsang je besplatan.
Svi ste dobrodošli!

Tko je Mohanji?

Mohanji je običan čovjek koji je imao visok položaj u jednoj korporaciji, u Muscatu, i koji ima suprugu i kćer. Na drugom nivou, izvan fizičke ravni, on je “siddha”, duhovni majstor. Usprkos tome, on je ostao introvertan i skroman. Veoma je zabavno vidjeti ga kako dolazi na skup koji je organiziran u njegovu čast obučen u traperice i majicu, razočaravajući tako mnoge koji su očekivali da vide slavnu sliku gurua.
Da bi netko spoznao njegov duhovni aspekt potrebno je da se poveže sa sviješću koja je Guru – guru tatva, ili guru princip, koja djeluje iz naše dubine. Mohanji kaže da se nikada ne trebamo vezati za fizičku formu gurua.
“Oženite se ili udajte za svijest, ona je stalna i ne može biti uzdrmana. Nikada se ne udajte za gurua. To su ludi ljudi. Vjerujte mi.”

Mohanji je rođen 23. februara 1965. godine, u Palakkadu, u Kerali, kao nasmijana beba.
“Možda sam odbijao da plačem zato što sam izabrao svoje rođenje, odabrao sam svoje tijelo i izabrao svoje roditelje, pa mi dolazak na Zemlju nije izazvao toliki šok”, objašnjava on.

Prolazeći kroz obrazovanje, posao i lični život, stigao je do Muscata, na Bliskom Istoku. Do 2000. godine, sve je išlo glatko. Ali onda su započeli potresi. Izgubio je voljeno dijete, kćerku Ammu, u strašnoj saobraćajnoj nesreći. I tu nije bio kraj. Ubrzo nakon toga, brak mu se raspao, izgubio je sav novac, propale su mu investicije, ostao je bez imovine u Indiji i inostranstvu, i na kraju je izgubio i posao.

Odjednom, našao se u bezizlaznoj situaciji. I kao da to nije bilo dovoljno, dobio je bolnu infekciju kože, koja je na vrućem suncu Bliskog Istoka bila skoro nepodnošljiva.
Napušten od strane prijatelja i porodice, Mohanji je iskusio ljudsku patnju u svom najtežem obliku.

Međutim, gledano sa višeg nivoa, stvari su izgledale potpuno drugačije. Izolacija, agonija, bol i patnja, postepeno su ga vodili ka dubokim unutrašnjim istraživanjima i u stvarnu potragu za smislom i svrhom života.
“Jedno po jedno, Bog je uklonio sve ono za šta sam bio vezan, i postavio me čvrsto na stazu duhovne evolucije. Mi moramo mnogo izgubiti, da bismo dobili nešto zauzvrat”, kaže on o tom periodu života

Njegova predavanja su besplatna, a vođene meditacije možete besplatno preuzeti na stranici mohanji.org. Nesebično davanje je osnovni postulat koji Mohanji podučava, jer samo kroz nesebično davanje i Bezuvjetnu ljubav, mi čistimo svoje biće od nagomilanih tereta karme.Leave a Comment

%d bloggers like this: