Razgovori s Bogom: Je li odricanje dio istinskog duhovnog života? Reviewed by admin on . . Je li odricanje dio istinskog duhovnog života?  . Da, jer se u konačnom ishodu cjelokupni Duh odriče onoga što nije stvarnost, a ništa u životu koji vi vodite . Je li odricanje dio istinskog duhovnog života?  . Da, jer se u konačnom ishodu cjelokupni Duh odriče onoga što nije stvarnost, a ništa u životu koji vi vodite Rating: 0

Razgovori s Bogom: Je li odricanje dio istinskog duhovnog života?

odricanje-duhovnost-Bog-želje-Walsch.

Je li odricanje dio istinskog duhovnog života?
 .
Da, jer se u konačnom ishodu cjelokupni Duh odriče onoga što nije stvarnost, a ništa u životu koji vi vodite nije stvarno, osim vašeg odnosa sa Mnom. Ali odricanje u klasičnom smislu samonegiranja nije potrebno.
.
Pravi Učitelj se ne „odriče“ nečega. Pravi Učitelj ga samo ostavlja po strani, kao što bi učinio s nečim što mu više ne koristi.
 .
Ima onih koji kažu da morate nadjačati svoje želje. Ja kažem da ih morate jednostavno promijeniti.
.
Prvi postupak izgleda kao stroga disciplina, drugi kao vježba ispunjena radošću. Ima onih koji kažu da morate nadvladati sve zemaljske strasti da biste spoznali Boga. Ali, dovoljno ih je razumjeti i prihvatiti. Ono čemu se opirete, ustrajava. Ono s čime se suočite, nestaje.
.
Oni koji nastoje istinski prevladati sve zemaljske strasti, često ulažu toliko truda u to, da se može reći da je to postala njihova strast. Oni imaju „strast za Bogom“, strast da ga spoznaju. Ali strast je strast, i zamijeniti jednu strast drugom, je ne uklanja.
.
Zato ne prosuđujte ono za čim osjećate strast. Jednostavno primijetite i utvrdite služi li vam s obzirom na to tko i što želite biti.
.
Zapamtite, vi ste stalno u procesu stvaranja sebe. Vi u svakom trenutku odlučujete tko i što jeste. Odlučujete to uglavnom kroz izbore koje činite u odnosu na onog i ono prema čemu osjećate strast.
.
Osoba koja je krenula putem koji vi nazivate duhovnim, često izgleda kao da se odrekla svih zemaljskih strasti, svih ljudskih želja. Ona je to učinila tako što ih je razumjela, uvidjela je iluziju i odrekla se strasti koje joj ne služe – sve vrijeme voleći iluziju zbog onog što joj je ona donijela: mogućnosti da bude u cijelosti slobodna.
 .
Strast je ljubav koja preoblikuje bivanje u akciju. Ona napaja stvaralačku moć. Ona mijenja pojmove u iskustvo. Strast je vatra koja nas potiče da izrazimo tko zapravo jesmo. Nikada ne negiraj strast, jer to znači negirati Tko Si i Tko Stvarno Želiš Biti.
.
Onaj tko se odriče nikada ne negira strast – on samo ne pridaje značaj rezultatima. Strast je ljubav prema djelovanju. Djelovanje je postojanje, doživljeno. Ali, što se često smatra sastavnim dijelom djelovanja? Očekivanje.
.
Živjeti bez očekivanja – bez potreba za određenim rezultatima – to je sloboda. To je Božanski. Tako Ja živim.
 .
-N.D.Walsch
.
(Razgovori s Bogom)

 

Leave a Comment

%d bloggers like this: