PUT BOGINJE: LJUBAV I ZNANJE Reviewed by admin on . . Matriks je fantastično uspješno hakirao ljubovanje i školovanje. *Ljubav, u svom čistom aspektu, je igra, voljenje i sloboda. Međutim, kada sleti na razine su . Matriks je fantastično uspješno hakirao ljubovanje i školovanje. *Ljubav, u svom čistom aspektu, je igra, voljenje i sloboda. Međutim, kada sleti na razine su Rating: 0

PUT BOGINJE: LJUBAV I ZNANJE

matrix.

Matriks je fantastično uspješno hakirao ljubovanje i školovanje.

*Ljubav, u svom čistom aspektu, je igra, voljenje i sloboda. Međutim, kada sleti na razine sustava, u nju se implementira jedan opaki virus koji je pretvori u vezivanje, očekivanje i obavezu.

*Slično je i s učenjem. Stvarno je učenje o čovjeku, svijetu, životu i stvaranju oooooooooogromna radost i rast. Međutim, kada učenje dohvate školski programi, tada nešto što je u svojoj osnovi osjećajno postane intelektualno. Nešto živo postane mrtvo pa proces radosnog usvajanja postane brutalno silovanje.

*Djevojčice, koje su po svojoj ženskoj prirodi pasivnije, naizgled lakše podnose taj proces dehumanizacije i spremnije surađuju s programiranjem. No, ona nešto posebnija i zahtjevnija djeca pružaju otpor. Čine to ignoriranjem školskih obaveza. A neki, urnebesni bistrići, mogu posve izluditi roditelje i učitelje posvemašnjim kontriranjem svakom odgojno-obrazovnom nastojanju matriksa. Ukoliko im bunt postane nefunkcionalan, znaju navući masku totalne tuposti, ne bi li iza nje instinktivno sačuvali svoju autentičnost. Svoju dušu.

*Školski ispit znanja i prvi ljubavni spoj u matriksu trebali bi nositi isti naziv – pretjerivanje! Ispit je pretjerivanje stoga što učenik nikad više neće biti u stanju reproducirati toliku količinu nabubanih informacija koliko može u tih sat vremena o kojima mu ovisi prolaznost. Sve će ih zaboraviti u najkraćem mogućem roku. Ta je pamet potpuni fake. Ali to je isto i prvi spoj žene i muškarca. Oni nikada nisu tako lijepi, seksi, pametni i ljubazni kao na prvim spojevima.

*Zbog čega svo to pretjerivanje? Zbog toga što matriks preuveličava značenje svojih škola i brakova. Uvjerio nas je da je obrazovanje isto što i uspjeh u poslu, a uspjeh u braku isto što i uspjeh u ljubavi. Tko to nema – bolje da ga nema! A to baš i nije tako.

*Učenje nije indoktrinacija programiranjem. Učenje je prosvjetljenje i blaženstvo. A to isto je i ljubav. Što više zračiš ljubav, dobivaš više znanja. Podižeš svijest. Što si inteligentniji, to si više posvećen bivanju u ljubavi. To je stoga što između ljubavi i znanja nema razlike. Jer ljubav je ono do čega dođeš kada, nakon svih učenja, spoznaš tko si. Da si bog. Boginja.

Put boginje

 

 

Leave a Comment

%d blogeri kao ovaj: