N.D.Walsch: Ponekad, učini prije nego razmisliš! Reviewed by admin on . Primjer: ideš ulicom i naiđeš na staru gospođu koja moli za nešto sitniša. Shvatiš da je ona prosjakinja i da živi iz dana u dan. Odmah znaš da koliko god malo Primjer: ideš ulicom i naiđeš na staru gospođu koja moli za nešto sitniša. Shvatiš da je ona prosjakinja i da živi iz dana u dan. Odmah znaš da koliko god malo Rating: 0

N.D.Walsch: Ponekad, učini prije nego razmisliš!

novac-walsch-obilje

Primjer: ideš ulicom i naiđeš na staru gospođu koja moli za nešto sitniša. Shvatiš da je ona prosjakinja i da živi iz dana u dan. Odmah znaš da koliko god malo novca imao, sigurno imaš dovoljno da podijeliš s njom. Tvoj prvi nagon je da joj daš nešto sitnog novca. Postoji čak i dio tebe koji je spreman da posegne u džep za malo papirnatog novca – za jedan, čak i pet dolara. Što da ne, učini to velikim trenutkom za nju. Oraspoloži je.

Onda dolazi misao. Što, zar si lud? Imaš samo sedam dolara za cijeli dan! Želiš njoj dati pet? I tako počneš pipati okolo po džepovima tražeći taj jedan.

Opet misao: Hej, hej, hajde. Nemaš ih toliko da ih možeš davati okolo! Daj joj nešto sitnine, zaboga, i skloni se odatle. Brzo posegneš u drugi džep da pokušaš naći neku krupniju sitninu. Tvoji prsti osjećaju samo najsitnije pare. Neugodno ti je. Tu si, potpuno obučen, nahranjen, i spreman udijeliti samo najsitnije pare ovoj jadnoj ženi koja nema ništa.

Pokušavaš uzalud da nađeš par novčića veće vrijednosti. Oh, eto jednoga, duboko u prevoju tvoga džepa. Ali, do sada, si već prošao pored nje, smiješeći se usiljeno i prekasno da je da se vratiš. Ona ne dobiva ništa. Ni ti ne dobijaš ništa. Umjesto radosti spoznaje tvog obilja i nesebičnosti, osjećaš se isto tako jadno kao ta žena.

Zašto joj jednostavno nisi dao papirnatu novčanicu. To je bio tvoj prvi nagon, ali ga je tvoja misao spriječila. Sljedeći put, odluči da učiniš prije nego što razmišliš. Daj novac. Slobodno! Imaš ga, a ima ga još tamo odakle je došao. To je jedina misao koja te razlikuje od prosjakinje.

-N.D..Walsch

Razgovori s Bogom

 

 

Leave a Comment

%d bloggers like this: