Mars – unutarnja vatra Reviewed by admin on . . Jučer je jedna od vijesti u središnjim informativnim emisijama bila o Marsu! Kao i svake dvije godine, njegova će putanja prolaziti najbliže Zemlji što je odl . Jučer je jedna od vijesti u središnjim informativnim emisijama bila o Marsu! Kao i svake dvije godine, njegova će putanja prolaziti najbliže Zemlji što je odl Rating: 0

Mars – unutarnja vatra

mars.

Jučer je jedna od vijesti u središnjim informativnim emisijama bila o Marsu! Kao i svake dvije godine, njegova će putanja prolaziti najbliže Zemlji što je odlična prilika da ga se uoči na nebu. Brojna će astronomska društva organizirati promatranje Marsa teleskopom.

U astrologiji Mars simbolizira snagu, volju, odlučnost, način na koji vodimo svoje životne bitke, prodornost i spremnost za akciju. Dobro položen u karti rođenja ukazuje na sposobnost brzog dolaska do željenog cilja. Nepovoljno položen u karti rođenja može ukazivati na nekontrolirane izljeve bijesa i grubost. Kada se jednom u dvije godine približi Zemlji i dođe u opoziciju sa Suncem, gledano sa Zemlje kreće se retrogradno. Ove je godine krenuo retrogradno 17. travnja sa 8 stupnjeva Strijelca, u retrogradnom kretanju ušao u znak Škorpiona 27. svibnja, a svoj retrogradni hod završit će 29. lipnja na 23 stupnja Škorpiona. U tom su razdoblju sve aktivnosti otežane i usporene, jača unutrašnje nezadovoljstvo i frustracija. Bijes i agresija se potiskuju, te mogu izbiti na površinu kada ponovo krene direktno. Stvari koje sada ne možemo riješiti te ih odlažemo za kasnije, postat će ponovo aktualne od 29. lipnja do 22. kolovoza kada će se Mars vratiti na stupanj s kojeg je krenuo retrogradno. Pritajeni sukobi postat će otvoreni, stvari koje smo odgađali zahtijevat će brza rješenja, a situacije koje smo ostavili neriješene vraćat će se poput bumeranga.

Uočila sam da je razdoblje nakon retrogradnog kretanja Marsa često značajnije od samog retrogradnog kretanja. Poput napinjanja luka sa strijelom, u retrogradnom kretanju energija se akumulira i pri povratku preko istih stupnjeva zodijaka kroz koje je prošao retrogradno još jednom podiže sve teme i situacije koje su neraščišćene. Tada je posebno važno zadržati samokontrolu i dobro usmjeravati svoje akcije jer u suprotnom postoji opasnost od pretjerivanja, previše lakog odustajanja ili krivih postupaka zbog potisnute ljutnje. Dakle, sve ono što vas sada uznemiruje ili od vas traži napor vratit će se u sličnom obliku u srpnju i kolovozu. Do tada jasno odredite svoje ciljeve i napravite strategiju za djelovanje. Možda će vas iznenaditi brz razvoj događaja nakon 29. lipnja!

Do slijedeće Inspiracije, grlim vas zajedno sa zvijezdama!

Vesna Cirak

Vesnacirak.com

 

Leave a Comment

%d blogeri kao ovaj: