“Kako povećati energetsku vibraciju: 5 NAČINA DA POSTANETE MAGNET ZA SREĆU”

“Ako želite otkriti tajne Univerzuma, razmišljajte o njima kao o energiji, frekvenciji i vibraciji.” – Nikola Tesla

Ovaj Teslin citat opisuje kompletan Univerzum u jednoj rečenici, kao i sve nas u svom prirodnom obliku – energiji!

Svaki trenutak, događaj, interakcija i reakcija utječu na naš opći nivo energije i stanje blagostanja. Svaki izbor koji napravimo ili povećava ili smanjuje našu vibraciju. I zato što smo vibracijska bića, svakog dana smo u konstantnom stanju promjena jer energija nikada ne ostaje ista. Kada smo blagoslovljeni “dobrim” danima, naša vibracija naginje više ka pozitivnoj strani. Ali što je s danima kada izgleda kao da ništa ne ide u pravom smjeru?

Ne brinite!
Podijelit ćemo s vama 5 načina na koje ćete, redovnim praktikticiranjem, svoju vibraciju podizati za samo nekoliko minuta:

  1. Fokusirajte se na sadašnji trenutak
    Živjeti u sadašnjosti jenajjači izvor vaše snage i energije!Ako razmišljate o budućnosti ili se stalno prisjećate prošlosti, rasipate energiju koja vam je na raspolaganju u ovom momentu. Kada vam misli “odlete” iz trenutka zvanog SADA I OVDE, prakticirajte tehniku opraštanja sebi i drugima, i pustite prošlost ili budućnost da budu tamo gdje im je mjesto. Smanjite svoje veze s ovim nižim vibracijskim energijama. Na taj način otvorit ćete svoje biće za osjećaj magije i ljepote života u sadašnjosti.

Kada vam je fokus usmjeren na disanje, postajete svjesni svog uma…

  1. Fokusirajte se na disanje
    Kako biste odmah obukli “energetsku košulju”, jednostavno zatvorite oči i fokusirajte se na udisaje i izdisaje.Ova vježba vaspovezuje s centrom vaše duše i tijela, opušta nervni sistem i podiže svijest o tome da se nalazite u sadašnjem trenutku. Kada vam je fokus usmjeren na disanje, postajete svjesni svog uma, što vam pomaže da na jednostavan način prelazite sa jedne misli na drugu. Vježbajte redovno dok vaš um ne usvoji ovo kao najjednostavniju moguću radnju.
  2. Fokusirajte se na prirodu
    Kada ste loše volje, kada osjećete da vam je vibracija niska, povežite se s energijom prirode koja će vas brzo vratiti u stanje ravnoteže. Priroda je kao lift koji vas odmah prebacuje na nivo dobrog raspoloženja. Najbolje bi bilo da vam provođenje vremena u prirodi postane svakodnevni “ritual”. U ovisnosti od toga gdje se nalazite, možete:
    – otići u park i prošetati
    – uživati u vrtu punom cvijeća
    – meditirati na otvorenom
    – otići na plažu
    – promatrati zvijezde na nebu…
    Ovo je samo par ideja, a vi slobodno iskoristite kreativnost u “druženju” s prirodom, uživajući u njenoj ljepoti i podižući svoje vibracijsko stanje.
  3. Fokusirajte se na inspirativne akcije
    Jeste li i vi svakodnevno u “multitasking” akcijama? Pokušavate da štiklirate sve obaveze sa spiska? Ponekad vam se čini da su liste sve duže, a vrijeme sve kraće. Kako ovo riješiti?
    Fokusom na nadahnutu akciju! Napravite prioritete i poduzmite ono što vam se u tom trenutku čini najvažnijim ili najzanimljivijim.
  4. Fokusirajte se na sebe
    Sami ste odgovorni za svoju energiju! Vaše vibracijsko stanje privlači iskustva koja su na istoj vibraciji kao i vi. Odvojite vrijeme da razmislite o svojim osjećajima. Postoji zabluda da ako osjećaj nije pozitivan, najlakše ga je gurnuti “pod tepih”. Ipak, da bi se postiglo duhovno uzdizanje, jedna od ključnih stvari je prihvaćanje svih naših osjećaja. Kada ste u stanju da shvatite zašto se neka loša emocija budi u vama, tada ćete je moći i “otpustite” i vratiti se u prirodno pozitivno stanje radosti i ljubavi.

Kada ste na visokim vibracijskim frekvencijama, postajete magnet koji privlači ljubav, bogatstvo, pozitivna iskustva, događaje i odnose.

-Marina Manga

Antistresvodic.rs