Elizabeth Gilbert: Tko su naše srodne duše Reviewed by admin on . . Nije osoba koja nam savršeno odgovara U TV emisiji Oprah Winfrey književnica Elizabeth Gilbert otkrila je da srodna duša zapravo nije osoba koja nam savršeno . Nije osoba koja nam savršeno odgovara U TV emisiji Oprah Winfrey književnica Elizabeth Gilbert otkrila je da srodna duša zapravo nije osoba koja nam savršeno Rating: 0

Elizabeth Gilbert: Tko su naše srodne duše

opra.

Nije osoba koja nam savršeno odgovara

U TV emisiji Oprah Winfrey književnica Elizabeth Gilbert otkrila je da srodna duša zapravo nije osoba koja nam savršeno odgovara i s kojom živimo u idealnom skladu. “Ljudi misle da je srodna duša biće koje će im savršeno odgovarati i svi čeznu za njom. Ali prava srodna duša je ogledalo, osoba koja ti pokazuje sve što te sputava, osoba koja te potiče da promijeniš svoj život nabolje”, napisala je Gilbert u romanu Jedi, moli, voli.
Nakon razvoda, Elizabeth je krenula na put kako bi otkrila novu sebe. Otišla je u Italiju, Indiju i na Bali, gdje je upoznala Brazilca Hosea (kojeg u knjizi Jedi, moli, voli naziva Filipe). Kad se to dogodilo, ona je naučila što znači pojam srodna duša. Međutim, premda su se njih dvoje kasnije i vjenčali (o čemu je pisala u knjizi Committed: A Love Story), autorica smatra da nećemo svi uploviti u bračne vode s onim kojega smatramo svojom srodnom dušom.

Katkad dođe kao uragan i ode

Naime, kako kaže, neke su veze između srodnih duša toliko snažne, intenzivne i turbulentne da jednostavno ne mogu opstati dugo. “Prava srodna duša vjerojatno je najvažnija osoba koju ćeš sresti, zato što će te mlatnuti o zid i probuditi te iz sna. Ali da dovijeka živiš sa srodnom dušom? Nema šanse. Previše je bolno. Srodne duše uđu ti u život samo da bi skinule još jedan sloj tebe a onda opet nestanu. Zahvali Bogu na tome”, piše Elizabeth u knjizi Jedi, voli, moli. Slično je ponovila i u emisiji Oprah show.

“Srodna duša nikako nije netko o kome maštamo, već netko s kim smo potpuno svoji i kome možemo biti zahvalni čak i uz prvu jutarnju kavu na samom prisustvu. A katkad, budući da nas promijene, naše srodne duše ipak moraju otići iz našeg života i tako nam dozvoliti da nastavimo dalje samo svojim putem, samo sretniji i drukčiji”, kaže Gilbert.

Izvor

 Leave a Comment

%d bloggers like this: