Dirljivo pismo majke: Po posljednji put…. Reviewed by admin on . [caption id="attachment_21556" align="alignleft" width="960"] .[/caption] Majka drži svoju kći za ruku dok je vodi u školu. Ne može prestati razmišljati o svim [caption id="attachment_21556" align="alignleft" width="960"] .[/caption] Majka drži svoju kći za ruku dok je vodi u školu. Ne može prestati razmišljati o svim Rating: 0

Dirljivo pismo majke: Po posljednji put….

Mother kissing girl

.

Majka drži svoju kći za ruku dok je vodi u školu. Ne može prestati razmišljati o svim stvarima koje treba da učiniti: kupovina namirnica, čišćenje kuće, kuhanje.
Muka joj je od svih ovih zadataka. Ne može dočekati dan kada će njena kći biti dovoljna odrasla da ide u školu sama. Možda će tada moći da provede neko vrijeme u spa centru ili na plaži s mužem. Majka ima i mlađeg sina, koji ne može prestati da plače. Noći su beskrajne i ona samo želi da se malo odmori, čak i ako je u pitanju samo nekoliko sati.

Ipak, pismo koje je ova majka napisala otvara oči:

Po posljednji put

“Od prvog trena kada zagrlite svoju bebu, više nećete biti ista osoba. Možda će vam nedostajati ona osoba od prije. Kada ste imali vremena, slobode. I ništa posebno o čemu biste brinuli.

Upoznat ćete umor kao nikada prije. A dani će vam prolaziti kao da su svi isti, prepuni hranjenja i podrigivanja. Mijenjanja pelena i plakanja. Žalbi i argumenata. Drijemanja ili nedostatka drijemanja.

Djelovat će vam kao krug bez kraja. Ali ne zaboravite… Postoji posljednji put za sve.

Doći će dan kada ćete posljednji put nahraniti svoje dijete. Kada će vam zaspati u krilu poslije dugog dana. I bit će posljednji put kada ste zagrlili dijete dok spava.

Jednog dana ponijet ćete ih na boku i staviti u krevet. I poslije toga nikada ih više nećete podići na isti način. Jedne večeri prat ćete im kosu u kadi, a već sljedećeg željet će da se kupaju sami.

Držat će vas za ruku kada prelaze ulicu, a onda vas više nikada neće zamoliti za to.

Ušunjat će se u vašu sobu usred noći kako bi se mazili i odjednom to će biti posljednja noć da su vas probudili. Poljubit će vas kad krenu u školu, a sljedećeg dana će vas zamoliti da to više ne radite.

Pročitat ćete im posljednju priču pred spavanje i obrisati im musava usta. Trčat će vam u zagrljaj posljednji put.

Činjenica je, da nikada nećete znati kada je taj posljednji put. Dok vrijeme ne prođe. A čak i tada, trebat će vam vremena da to shvatite.

Dakle dok živite sve te momente, zapamtite da postoji samo mali broj njih i kada nestanu, dali biste sve na svijetu da ih možete vratiti.”

Pročitajte ovo divno pismo put kada ste umorni ili očajni. Biti majka je težak posao, ali je i jedinstveno iskustvo prepuno momenata koje treba njegovati.

IzvorLeave a Comment

%d blogeri kao ovaj: