Za vaše cvijeće: Velike koristi običnog praška za pecivo Reviewed by admin on . . Mnoge probleme u vrtu možete riješiti na jednostavan način – upotrebom praška za pecivo! U nastavku pročitajte koji su to problemi, vjerujemo da će vam biti o . Mnoge probleme u vrtu možete riješiti na jednostavan način – upotrebom praška za pecivo! U nastavku pročitajte koji su to problemi, vjerujemo da će vam biti o Rating: 0
You Are Here: Home » Život » Stanovanje » Za vaše cvijeće: Velike koristi običnog praška za pecivo

Za vaše cvijeće: Velike koristi običnog praška za pecivo

cvijećee.

Mnoge probleme u vrtu možete riješiti na jednostavan način – upotrebom praška za pecivo! U nastavku pročitajte koji su to problemi, vjerujemo da će vam biti od koristi.

GLJIVICE
Pomiješajte četiri žličice praška za pecivo s oko četiri litre vode i dobit ćete domaći preparat za ubijanje gljivica na vašim biljkama. Sigurno ima manje kemikalija nego onaj kupovni.

KUPUSNI CRVI
Izmiješajte iste količine praška za pecivo i brašna i mješavinom pospite biljke, poput kupusa, brokule. Crvi će uginuti.

 ZA CVIJEĆE
Za cvijeće koje voli alkalno zemljište, kao što su begonije i hortenzije, napravite sljedeću mješavinu. Stavite žličicu praška za pecivo u vodu i zalivajte ovo cvijeće. Ova mješavina pomoći će ovim biljkama da ljepše rastu i bolje cvjetaju.

PUŽEVI
Ako imate problema s puževima koji jedu i uništavaju vaše biljke, postoji brzo rješenje. Uzmite malo praška za pecivo i pospite po puževima, vrlo brzo će uginuti. Pazite samo da ne oštetite listove biljaka.

KOMPOST
Ukoliko vam se kompost usmrdio, pomoći će vam prašak za pecivo. Dodajte kesicu ili dvije u kompost i poslije kraćeg vremena smrad će polako nestati.

ZA TEGLE 
Prije nego što u tegle stavite zemlju, premažite je iznutra tankim slojem praška za pecivo. Ovo će doprinijeti da vaše biljke duže ostanu svježe u tegli.

MRAVI
Jednostavno ovaj prah prospite na mravinjak. Nakon pola sata, dodajte i malo octa i mravi će uginuti.

 novosti.rs

 

 

Leave a Comment