10 razloga zašto je najomiljeniji političar na svijetu Reviewed by admin on . . Predsjednik Urugvaja Jose Mujica, poznatiji kao Pepe ili “najsiromašniji” predsjednik na svijetu, zvanično je predao dužnost svom nasljedniku, 1. 03. ove godi . Predsjednik Urugvaja Jose Mujica, poznatiji kao Pepe ili “najsiromašniji” predsjednik na svijetu, zvanično je predao dužnost svom nasljedniku, 1. 03. ove godi Rating: 0

10 razloga zašto je najomiljeniji političar na svijetu

muhika.

Predsjednik Urugvaja Jose Mujica, poznatiji kao Pepe ili “najsiromašniji” predsjednik na svijetu, zvanično je predao dužnost svom nasljedniku, 1. 03. ove godine.
Svi koji su ikada imali prilike upoznati Pepea i posjetiti ga u njegovom skromnom domu u predgrađu Montevidea shvatit će da se on drži svojih riječi.

1. Politika i moć
«Moć ne mjenja ljude. Samo otkriva kakvi su oni zapravo.»

2. Siromaštvo i sreća
«Siromašni nisu oni koji imaju malo, već oni koji žele mnogo»

3. Politika i novac
«Potrebno je udaljiti iz politike ljude koji vole novac. Oni su opasni.»

4. Protiv konzumerizama
«Kada bi svi ljudi željeli da troše kao jedan prosječan Amerikanac, ne bi nam bile dovoljne tri planete za život.»

5. Uviek sanjajte
«Jedini gubitnici na ovom svijetu su oni koji se prestanu boriti i koji prestanu sanjati.»

6. Ljubav je kao droga
«Osim ljubavi, ne postoji “dobra” ovisnost.» (Tijekom diskusije na temu legalizacije marihuane)

7. Strogost
«Mi političari bi trebali živjeti kao što živi većina našeg naroda, ne kao ona manjina. Ja živim kao što živi moj narod.»

8. Svijet naopačke
«Svi se čude što živim skromno, živim u maloj kući i vozim stari auto. Onda je svjet poludio jer se čudi onome što je normalno.»

9. Društvo mrtvih pjesnika
«Mladi bi trebali znati da život brzo prolazi, ne može se otići u supermarket i kupiti “još”. Stoga, morate se boriti da živite taj život i da mu date smisao.»

10. Revolucija misli
Svijetu će uvijek biti potrebna revolucija. Ne mislim na agresiju i ubijanje. Revolucija je kada promijenite način na koji mislite.

 Leave a Comment

%d bloggers like this: