Zašto volimo astrologiju? Reviewed by admin on . .   Trenutni planetarni položaji su izazovni i zanimljivi, osobito za kardinalne (Ovan, Rak, Vaga i Jarac) i promjenjive znakove (Blizanci, Djevica, Strije .   Trenutni planetarni položaji su izazovni i zanimljivi, osobito za kardinalne (Ovan, Rak, Vaga i Jarac) i promjenjive znakove (Blizanci, Djevica, Strije Rating: 0

Zašto volimo astrologiju?

Horoskop-astrologija.

 

Trenutni planetarni položaji su izazovni i zanimljivi, osobito za kardinalne (Ovan, Rak, Vaga i Jarac) i promjenjive znakove (Blizanci, Djevica, Strijelac i Ribe). Dakle, veliki broj ljudi trenutno proživljava neku prekretnicu, promjenu, unutrašnju borbu ili barem mini dramu zbog konkretnih problema. To je sasvim uobičajeno jer se odnosi planeta neprestano mijenjaju te nam donose nove izazove i stalno nova iskustva. Svatko od nas na takve situacije reagira u skladu sa svojim karakterom i temperamentom koji se lako može opisati iz astrološke karte.

Prije nekoliko dana doživjela sam situaciju koja me potaknula na razmišljanje. Inače izbjegavam usputne razgovore o astrologiji i površne odgovore na pitanja oko trenutne nebeske situacije, ali pitanje mi je uputila jedna draga osoba. Odgovorila sam oprezno, bez pretjerane želje da opširno objašnjavam te navela činjenice o trenutnim planetarnim položajima i njihovom trajanju. Reakcija je bila odlična! Uz osmijeh, trenutna uznemirenost i zbunjenost te osobe pretvorila se u prihvaćanje neugodnih okolnosti jer je dobila informaciju do kada će trajati. Odmah sam se sjetila psiholoških eksperimenata koji pokazuju kako osjećaj neizvjesnosti snažno destabilizira i stvara stres koji je neugodniji od boli. Vjerojatno se u toj činjenici krije vječna težnja da saznamo što će nam se dogoditi, što nas očekuje u budućnosti.

Astrologija tek u maloj mjeri može opisati što će nam se dogoditi, ostavlja dosta slobodne volje i izbora, ali daje okvire u kojima će se kretati nečiji život. Već to je često dovoljno da nestane neugodan osjećaj neizvjesnosti i poveća se sposobnost prihvaćanja svake okolnosti ili životnog događaja. I u nekim situacijama, očito, može vratiti osmijeh na lice!

Do slijedeće Inspiracije, grlim vas zajedno sa zvijezdama!

Vesna Cirak

Vesnacirak.comLeave a Comment

%d bloggers like this: