Zašto nam stalno dobivanje onoga što želimo, ne daje ono što nam je potrebno? Reviewed by admin on . . Naše prave potrebe su one kvalitete i karakteristike koje su nam potrebne kako bismo u potpunosti zdravo funkcionirali i osjećali se povezanim s najdubljim dj . Naše prave potrebe su one kvalitete i karakteristike koje su nam potrebne kako bismo u potpunosti zdravo funkcionirali i osjećali se povezanim s najdubljim dj Rating: 0

Zašto nam stalno dobivanje onoga što želimo, ne daje ono što nam je potrebno?

manifestiranje-želja.

Naše prave potrebe su one kvalitete i karakteristike koje su nam potrebne kako bismo u potpunosti zdravo funkcionirali i osjećali se povezanim s najdubljim djelovima sebe.

Jedno od pitanja koje nas najviše zbunjuje, a postavljamo ga sebi u raznim trenucima života je „Što ja to želim?“

Iako djeluje da je lako odgovoriti na ovo pitanje, ono može izazvati veliku konfuziju, nervozu i strah. Konfuzija potječe od nesigurnosti u vezi toga što želimo. Postoji toliko mnogo opcija i izbora u ovom Univerzumu izobilja. Nervoza potječe od našeg osjećaja da trebamo odlučiti što želimo što ranije, jer je naše vrijeme u fizičkoj formi ograničeno, a mi želimo učiniti što više na našem putovanju. Strah se pojavljuje jer se plašimo da ćemo učiniti ono za što mislimo da je „pogrešan“ izbor (iako zaista ne postoji tako nešto kao „pogrešan“ izbor, jer nam na nivou duše on služi, bez obzira kako ga doživljava naš ego um).

Pokušavanje da shvatimo „što želimo“ dok ostajemo u raznim stupnjevima odvojenosti na mentalnom, emotivnom, fizičkom ili duhovnom planu može biti izazov. Unutarnji konflikt nastaje zato što možemo zatražiti stvari u životu koje dolaze od društvenih okolnosti, projekcija i očekivanja drugih ljudi. Vjerujemo da kada jednom te stvari koje želimo dođu u naš život, osjećat ćemo se ispunjenijim i imat ćemo veći smisao postojanja i shvaćanja naših života. Ovo nije rijedak slučaj, naprotiv.

U nekim trenucima manifestiramo upravo sve ono što smo mislili da želimo, a ipak osjećamo nedostatak, razočaranje i nezadovoljstvo. Kada stvaramo i manifestiramo život građen od strane vjerovanja i percepcija ega, možemo promašiti suštinu naše evolucije.
Ne možemo pronaći istinsku ispunjenost, svrhu, blaženstvo i zadovoljstvo samo dobivanjem onoga što želimo, zato što naše istinski osnovne potrebe neće uvijek biti odmah zadovoljene. Naše prave potrebe su one kvalitete i karakteristike koje su nam potrebne kako bismo u potpunosti zdravo funkcionirali i osjećali se povezanim s najdubljim djelovima sebe.  Ta potreba se mora zadovoljiti u nama samima, od strane nas samih, ne treba je tražiti u drugoj osobi ili iskustvu.

Kada sami sebi ne dajemo ono što nam je potrebno, stalno za tim tragamo u vanjskom svijetu. Stavljamo klipove u svoje točkove kada se ponašamo na ovaj način, i krivimo vanjski svijet što ne ispunjava naše potrebe, ne shvaćajući da ih moramo prvo razviti u sebi.  Ovo često može voditi bolu i patnji. Kada vjerujemo da će ono što želimo ispuniti naše osnovne potrebe pripremamo sebe za razočaranje. Uvijek je dobro vratiti se ideji da je vanjski svijet konstantni odraz i izvor povratne informacije koja nam pokazuje što trebamo razvijati i na čemu raditi.

Uzmimo primjer osobe koja konstantno želi vezu zato što osjeća da joj je to potrebno da bi se osjećala voljenom, kompletnom i potpuno prihvaćenom. Ona je stvorila uvjerenje da kada jednom bude u odnosu, ove potrebe će automatski biti zadovoljene.  Ovakve individue će početi vezu s očekivanjem da će im druga osoba donijeti taj osjećaj kompletnosti i ljubavi za kojim su tragali. Možda su i doista manifestirali ono što su željeli (vezu), ali u najvećem broju slučajeva nisu dobili ono što su željeli (osjećaj ispunjenosti i potpuno zadovoljstvo i ljubav prema samima sebi). Osnovne potrebe pronalaženja ispunjenosti, zadovoljstva i ljubavi prema samima sebi nisu bile potpuno razvijene do nivoa na kome bi veza u koju su ušli to mogla i da im vrati.

Kada radimo na ispunjenju naših pravih potreba, postajemo svjesniji i u dosluhu s našim srcima i istinskim željama. Kada dostignemo ovu točku u svom osobnom i duhovnom razvoju, naše prave potrebe i svjetovne želje su mnogo usklađenije i u međusobnoj harmoniji. Više ne kreiramo i manifestiramo samo iz mjesta ega, već više iz naše duše. Kada kreiramo i manifestiramo s ovog mjesta tada biramo da u našu realnost unesemo sve što je od najvećeg dobra za nas i sve ostale. Kao rezultat tu je prirodan i organski osjećaj zadovoljstva, ispunjenosti, svrhe i značenja koje stiže s mjesta autentičnosti, integriteta i ljubavi. Više nismo zbunjeni, puni nervoze i ne živimo u strahu pokušavajući da shvatimo što želimo, a sve zato što smo se razvili i istrajali u ispunjavanju svojih istinskih potreba.

Napisala: Vanessa Petronelli

Prevod: Marko Maoduš

novasvest.com

 

 

Leave a Comment

%d bloggers like this: