Zapanjujuća otkrića čudotvorne slike Virgen Morena Reviewed by admin on .   Godine 1531. Gospa se ukazuje indijanskom obraćeniku Juanu Diegu, s molbom da se podigne crkva u Njezinu čast na obližnjem brdu Tepeyac.  Kao sredstvo za   Godine 1531. Gospa se ukazuje indijanskom obraćeniku Juanu Diegu, s molbom da se podigne crkva u Njezinu čast na obližnjem brdu Tepeyac.  Kao sredstvo za Rating: 0

Zapanjujuća otkrića čudotvorne slike Virgen Morena

Guadalupe-sml-web

 

Godine 1531. Gospa se ukazuje indijanskom obraćeniku Juanu Diegu, s molbom da se podigne crkva u Njezinu čast na obližnjem brdu Tepeyac.  Kao sredstvo za ostvarenje ovog čudesnog pothvata Gospa je ostavila svoj lik otisnut na tilmi (ogrtaču) – izuzetnom fenomenu koji privlači veliku pozornost. U nastavku donosimo rezultate znanstvenih istraživanja materijala – ikone koja neprekidno, do dana današnjeg upućuje na otajstva nadnaravnoga.

 1. Oftalmaloške studije učinjene na Marijinim očima otkrile su da se prilikom izlaganja oka svjetlosti, retina skuplja, a kada se svjetlost povuče, ona se vrati u prvobitno stanje, upravo na način kako se događa sa živim okom.
 2. Temperaturtilme Juana Diegnapravljene od materijala koji potječe od vlakana maguey kaktusa, održava stalnu razinu od37 ° C, istu kao u živom ljudskom tijelu.
 3. Jedan od liječnika koji je analizirao tilmu stavio je stetoskop ispod crnih vrpci Marijinog struka i čuo ritmičke udarce od 115 otkucaja u minuti, isto kao kod djeteta u majčinoj utrobi.
 4. Nema najmanjih znakova da bi na tilmi mogla biti bilo kakva boja. S udaljenosti od 8-10 cm od slike, mogu se vidjeti samo vlakna građe maguey kaktusa: boje iščezavaju.

Znanstvena istraživanja nisu bila u mogućnosti otkriti podrijetlo bojenja, niti način kako je oličena slika.

Nisu mogli otkriti tragove poteza kistaniti neku drugu poznatu slikarsku tehniku. NASA-ini znanstvenici potvrđuju da građa boje ne pripada niti jednom poznatom elementu na zemlji.

 1. Prilikom ispitivanja materijala pod laserskim zrakama, pokazalo se da nije bilo nikakve boje naprednjem ili stražnjem djelu tkanine, i da boje lebde na udaljenosti od 0.25 mm iznad tkanine, bez da je dodiruju.

Boje stvarno plutaju iznad površine tilme.

Zapanjujuće, zar ne?

 1. Grubi materijal tilmima životni vijek ne dulji od 20-30 godina. Nekoliko stoljeća prije, bila je naslikana replika slike na identičnom komadu maguey tkanine, i raspala se nakon nekoliko desetljeća.

Inače, za vrijeme 500 godina čuda, tkanina sa slikom Marije ostaje tako čvrsta kao što je bila prvog dana. Znanost ne može objasniti zašto se materijal ne raspada.

 1. Godine 1791, solna kiselina slučajno se prolila po gornjoj desnoj strani tilme.

Kroz razdoblje od  30 dana, bez ikakvog posebnog tretmana, oštećena vlakna čudesno  su se sama obnovila.

 1. Zvijezde koje se pojavljuju na Marijinom ogrtaču odražavaju točnu konfiguraciju i pozicije koje su se mogle vidjeti na nebu Meksika na dan kada se dogodilo čudo(Slika također oslikava detalj iz 12. pogl. Otkrivenja: I znamenje veliko pokaza se na nebu: Žena odjevena suncem, mjesec joj pod nogama.”)

  Na desnoj strani ogrtača Djevice, indicirana su sazviježđa južnog neba:
 • Na vrhu su četiri zvijezde koje oblikuju dio sazviježđa Orfeja.
 • Ispod njega lijevo nalazimo Vagu, a do nje desno, na nečemu što izgleda kao strijela, je početak Škorpiona.
 • U sredini su sazviježđa Lupusa a do njega lijevo, krajnja točka Hydra.
 • U dnu se može jasno vidjeti Južni križ; iznad kojega se pojavljuje lagano nagnuti kvadratić zviježđa Kentaura.

Na lijevoj strani Djevičinog ogrtača može se vidjeti sjeverna zviježđa:

 • Na njenim leđima, jedan fragment zvijezda Pastira; ispod njega nalijevo je Veliki Medvjed.

 • Njemu zdesna je Berenikina kosa; ispod nje, Lovački psi, a do nje lijevo, Thuban, najsjajnija zvijezda Draco konstelacije.
 • Pod dvjema usporednim zvijezdama (koje još formira dio Velikog medvjeda), nalaze se zvijezde drugog para zviježđa: Aurigai na dnu, tri zvijezde Bika.

Tako se ukupno, na odgovarajućim mjestima, može vidjeti 46 najsjajnijih zvijezda na obzoru Doline Meksiko.

 1. Godine 1921., jedan anarhistički aktivist sakrio je visoko razornu bombu u cvjetnom aranžmanu, i stavio je u podnožje tilme. Eksplozija je razorila sve okolo, osim tilme koja je ostala netaknuta.
 2. Znanstvenici su otkrili da Marijine oči imaju tri refraktivne (lomne) karakteristike ljudskog oka.
 3. U Marijinim očima (veličine samo 0.85 cm), otkrivene su minijaturne ljudske figure koji nijedan umjetnik nije mogao nacrtati. Ista scena se ponavlja u oba oka

Koristeći digitalnu tehnologiju, slike u očima su povećane nekoliko puta, otkrivajući da je svako oko reflektiralo figureindiosa Juana Diega koji otvara tilmu ispred biskupa Zumarrage.

Znate li koja je veličina ove scene?

Jedna četvrtina milimetra!

Zapanjujuće, zar ne?

Leave a Comment

%d bloggers like this: