Tajni izvori endorfina: 10 mentalnih trikova za osjećaj sreće Reviewed by admin on . . Jeste li spremni ući u svijet uživanja? Možda vam ovih 10 prijedloga pomogne u tome… Čeka vas naporan dan na poslu? Već vas hvata mrzovolja i preplavljuje ner . Jeste li spremni ući u svijet uživanja? Možda vam ovih 10 prijedloga pomogne u tome… Čeka vas naporan dan na poslu? Već vas hvata mrzovolja i preplavljuje ner Rating: 0

Tajni izvori endorfina: 10 mentalnih trikova za osjećaj sreće

sreća-uživanje-zadovoljstvo.

Jeste li spremni ući u svijet uživanja? Možda vam ovih 10 prijedloga pomogne u tome…

Čeka vas naporan dan na poslu? Već vas hvata mrzovolja i preplavljuje nervoza. Znate li tko je odgovoran što se osjećate loše? Vi. Znate li što trebate učiniti? Opustiti se.

Nađite balans između posla i uživanja i prestanite se osjećati loše, na poslu, a naročito nakon njega. Ostavite iza sebe sve što čini da se osjećate neugodno: misli, veze, uvjerenja. Vrijeme je da počnete tretirati sebe kako i zaslužujete. Ako ste umorni, uzmite dan odmora. Idite u prirodu ako osjećate da vas zove. Slušajte više vaše omiljene muzike. Gdje god da idete i što god da radite, vaš jedini prioritet treba da bude dobar unutarnji osjećaj.

Tražite sve moguće načine da se osjećate bolje i pustite da život bude dobar prema vama kao što i treba biti. Spremni da uđete u svijet uživanja? Ovih 10 prijedloga će vam pomoći u tome:

1. Krećite se

Iako vam ovo može biti odbojno jer se samo želite zavaliti u udoban krevet nakon napornog dana, kretanje i vježbanje potiče lučenje endorfina tj. hormona sreće koji će zasigurno učiniti da se osjećate odlično.

2. Vizualizirajte

Kada zatvorite oči i zamišljate situacije, događaje, okruženje koje vam je ugodno, vaš mozak počinje vjerovati da je sve to istina i počinjete se osjećati dobro. Zamislite npr. da se nalazite na plaži dok vam lagani povjetarac miluje lice, osjećate miris mora i čujete valove… Probajte!

3. Slušajte muziku

Pobjegnite na kratko uz zvuke omiljene muzike i povedite sebe na neko posebno mjesto. Opustite se. Život je lijep.

4. Pjevajte i plešite

Zaboravili ste koliko je dobro pjevati i plesati? Nije bitno koliko godina imate, nije bitno kako to radite, samo se prepustite. Pjevajte iz sveg glasa i plešite kao da vas nitko ne gleda! Pustite da iz vas izađe sva energija jer ćete se super provesti i opustiti mišiće na najugodniji mogući način.

5. Budite s prijateljima

Ne postoji bolji i brži put da se opustite i napunite dobrom energijom od druženja s ljudima. Lak i jednostavan način da ostavite brige iza sebe i da se osjećate sjajno!

6. Dopustite sebi „sladak grijeh“

Pojedite čokoladu ili sladoled. Slušajte pjesmu koju svi mrze ali vama se baš sviđa. Kupite sebi još jedan par cipela iako ih već imate previše i potpuno je neracionalno da ih kupite. Ako vam je to zadovoljstvo – go for it!

7. Igrajte se s djecom

Djeca najbolje znaju koliko je život jednostavan i lijep. Provedite neko vrijeme s djecom iz vašeg okruženja kako biste se toga i podsjetili.

8. Oprostite sebi

Ponekad loš osjećaj dolazi kao posljedica nečeg pogrešnog što ste učinili. Šta god da se desilo, ne smijete ostati u području krivice i lošeg osjećaja suviše dugo. Oprostite sebi, prihvatite odgovornost, naučite nešto iz toga i krenite dalje! Što prije, to bolje!

9. Pričajte sa sobom

Koliko god ludo zvučalo, ovo vam može dati potrebnu dozu sreće. Održite sami sebi motivacijski govor, podržite sebe ili jednostavno pričajte o danu iza vas. Pričanje sa samim sobom je odličan način da shvatite zbog čega se nekada loše osjećate, kao i da to otpustite.

10. Nađite partnera za relaksaciju

Nađite nekog tko će vam uvijek govoriti da se trebate opustiti, nekog tko je i sam opušten i pozitivan. Ako nemate nekog u vašem okruženju, potražite uzore na koje se možete ugledati.

Ugodite sebi na sve moguće načine i ne shvaćajte život preozbiljno jer tako nikada nećete upostaviti balans, već ćete ostati u realnosti ispunjenoj frustracijama i nezadovoljstvom. Život nije težak i neugodan samo ako vi tako odlučite. Budite dobri prema sebi i uživajte u svemu što radite.

(Vesti-info.rs/Bizlife/lovesensa.rs)Leave a Comment

%d bloggers like this: