Samo 5 minuta svako jutro: Tibetanska hormonalna gimnastika Reviewed by admin on . Ovu gimnastiku prakticaju tibetanski monasi u jednom od tibetanskih hramova. Ona traje samo 5 minuta. Podržava sve endokrine žlijezde, koji proizvode hormone ka Ovu gimnastiku prakticaju tibetanski monasi u jednom od tibetanskih hramova. Ona traje samo 5 minuta. Podržava sve endokrine žlijezde, koji proizvode hormone ka Rating: 0

Samo 5 minuta svako jutro: Tibetanska hormonalna gimnastika

tibet
Ovu gimnastiku prakticaju tibetanski monasi u jednom od tibetanskih hramova. Ona traje samo 5 minuta. Podržava sve endokrine žlijezde, koji proizvode hormone kao kod 25-30 godina starosti.  Ova gimnastika je vrlo lagana. Radimo u krevetu odmah poslije buđenja. Poželjno do 6 ujutru. Ova vježba je za sve uzraste, a pogotovo za starije ljude. Za pomlađivanje!
1. Trljamo ruke. Trljamo dlanove nekoliko sekunda dok dlanovi ne postanu vrući. I u isto vrijeme provjerite svoje biopolje. Ako je vruće, onda je s energijom sve u redu, ako je toplo, energija biopolja je smanjena, ako su ruke hladne i vlažne onda postoji ozbiljan poremećaj u organizmu. Ali bez obzira na sve, radite ovu gimnastiku jer ona će vam pomoći da se oslobodite od svih poremećaja i oboljenja.
.
2. Palming.
Vrele dlanove stavimo na očne jabucice. Pritiskamo tempom 1 pritisak u 1 sekundi 30 puta. Poslije zadržite dlanove na jabučicama i drzite još 30 sek. Ako imate loš vid, onda zadržite dlanove do 2 minuta. U tom trenutku ide hrana očne jabucčice i svih receptora okolo. Polako se vid može da popraviti, ako budite redoviti i istrajni. Osim vida može se vratiti prirodna boja kose.
.
3. “Pumpamo” uši.
Dlanove na uši i pritiskamo uši 30 puta u 30 sekundi. Ako na početku budu boljele, onda je prisutno kronično oboljenja. I mogu se pojaviti simptomi. Pogotovo, ako oni su bili vezani za uši. Nemojte prekidati. Nastavite s pritiskom “nježnije”, dok ne prođe bol. Ako u pitanju kronična upala ušiju, proći će vremenom. Također može poboljšati sluh. Ako ste uporni 6 mjeseci proći će kronicna oboljenja. Za iscjeljenje ozbiljnih problema potrebno je duže vrijeme, 1,5 – 2 god.
 .
4. Zatezanje lica. Veliki prst iza uha, ruke stisnuti u pesnicu i početi zatezanje lica od brade do ušiju, jako pritiskamo kožu lica, masiramo. Također 30 puta. Poslije ove vježbe osjetite priliv krvi u lice, i lice se može oznojiti. Poboljšava se limfni tok, zateže se koža.
 .
.
5. Masaža čela. Desni dlan na čelo, lijevi dlan na desni. Trljajuće pokrete s lijeva na desno, 30 pokreta. Aktivacija hipofize i poboljšanje rada sinusa.
 .
 .
6. Masaža glave. Ova vježba djeluje na parijentalni dio glave. “Letimo” rukama iznad glave. Pravimo prsten od ruku (lijevi dlan na desni) i letimo nad glavom naprijed-nazad 30 puta, a poslije lijevo-desno od jednog uha ka drugom 30 puta. Glavu treba malo podignuti. Ova vježba normalizira pritisak, i visoki i niski. Poboljšava se pokretnost zglobova ramena. Učvršćuju se mišići ruku. Nestanu bolovi u rukama vremenom. I ako ranije niste mogli da dižete ruke, uskoro ćete moći s lakoćom.
.
7. Masaža štitne žlijezde. Desnu ruku stavimo na štitnu žlijezdu, lijeva ruka na desnu. 30 puta lijevom rukom pravim polusferu od grla do kraja stomka, kao da masiramo energetske centre, 30 puta. Na kraju stavimo lijevu ruku na desnu i zadržimo nekoliko sekundi.
.
 .
8. Masaža stomka. Spuštamo ruke na stomak. Desna dolje, lijeva gore, masiramo stomak po hodu kazaljke 30 puta. Normalizira rad stomačnih organa, nestaju zatvori vremenom.
.
9. Ruke i noge gore, rotiramo ruke u ručnom zglobu i noge u skočnom zglobu 30 puta, poslije potresemo. Poboljsava se krvotok u kapilarima, čiste se sitni energetski kanali.
.
10. Trljamo stopala. Stopalo o stopalo i rukamo svako stopalo. Masiramo. Cijelo stopalo, pripazite kakav je osjećaj, da li ima bolne točke. Ako ima, masirajte ih više. Posebna pažnja na centar stopala, 30 sek.
.
.
I to je to!
 .Leave a Comment

%d blogeri kao ovaj: