Retrogradne planete nisu bauk! Reviewed by admin on . . Zbog složenog kretanja planeta u Sunčevom sustavu, gledano sa Zemlje, povremeno se neke planete prividno kreću unatrag. U astrologiji se tome pridaje posebno . Zbog složenog kretanja planeta u Sunčevom sustavu, gledano sa Zemlje, povremeno se neke planete prividno kreću unatrag. U astrologiji se tome pridaje posebno Rating: 0

Retrogradne planete nisu bauk!

retrogradne-planete.

Zbog složenog kretanja planeta u Sunčevom sustavu, gledano sa Zemlje, povremeno se neke planete prividno kreću unatrag. U astrologiji se tome pridaje posebno značenje i obično se interpretira kao zastoj ili poteškoća. Sasvim sigurno, retrogradno kretanje planeta u natalnoj karti upućuje na nejasno shvaćanje energije određenog planeta i otežava njeno potpuno izražavanje. Često se tumači kao karmički utjecaj ili snažna uvjetovanost, pa zbog toga smanjuje slobodu izbora i djelovanja.

Trenutno na nebu imamo pet retrogradnih planeta. Osim Jupitera, Saturna i Putona, retrogradni su Mars i Merkur. Među ljubiteljima astrologije redovito nastane mala panika kada su Merkur, Venera ili Mars u retrogradnom kretanju. Svi imaju potrebu upozoriti na to, trenutne poteškoće pripisuju tom nebeskom događaju ili sa strepnjom očekuju da takvo kretanje prestane. Konkretno, Merkur se tijekom kalendarske godine u prosjeku kreće tri puta retrogradno. Dakle, pomnožite broj svojih godina s tri i izračunajte koliko puta ste „preživjeli“ to zbunjujuće stanje! I ostali planete imaju svoje redovite cikluse prividnog kretanja unazad, a zbog toga sasvim sigurno utječu na opće raspoloženje i aktivnost. Ali to nikako nije razlog za uznemirenost!

Retrogradnost osobnih planeta (a to su Merkur, Venera i Mars) u najvećoj mjeri upućuje na potrebu za dovršavanjem stvari koje smo zapostavili. Upravo zbog toga što su to osobne planete, u velikoj mjeri smo ih svjesni i možemo lako prepoznati njihovu energiju. Istina, teško ćemo napredovati ili započeti nešto novo ukoliko nismo oslobodili vrijeme, emocije i energiju za to. Upravo to od nas traže retrogradne planete! Da bez suvišne drame, a osobito bez straha sagledamo što trebamo dovršiti i napustiti kako bismo se dalje mogli nesmetano razvijati i rasti!

 

Do slijedeće Inspiracije, grlim vas zajedno sa zvijezdama!

-Vesna Cirak

Vesnacirak.comLeave a Comment

%d bloggers like this: