„Retrogradna“ obitelj Reviewed by admin on . .  Ostajem u skladu s trenutnim nebeskim kretanjima, pa ću s vama podijeliti jedno zanimljivo iskustvo o retrogradnom Merkuru. Zbog astrološke konzultacije obra .  Ostajem u skladu s trenutnim nebeskim kretanjima, pa ću s vama podijeliti jedno zanimljivo iskustvo o retrogradnom Merkuru. Zbog astrološke konzultacije obra Rating: 0

„Retrogradna“ obitelj

astrologija.

 Ostajem u skladu s trenutnim nebeskim kretanjima, pa ću s vama podijeliti jedno zanimljivo iskustvo o retrogradnom Merkuru.
Zbog astrološke konzultacije obratila mi se jedna gospođa i kao željenu je temu razgovor istaknula obitelj. Pogledala sam njezinu kartu rođenja, karte rođenja njezinog supruga, te sina i kćerke.

U astrološkoj analizi koju napravim prije razgovora primijetila sam da svi u karti rođenja imaju retrogradan Merkur. Naravno, to se događalo dok je Merkur na nebu bio retrogradan! Takva pozicija Merkura kod svih članova obitelji je zaista jako rijetka, ali iskreno, nije mi palo na pamet da je upravo to povod njenog poziva. Pred sam kraj konzultacije, gospođa je napokon direktno postavila pitanje. Rekla je da se svi unutar obitelji slažu, da nemaju ozbiljne poteškoće, ali svatko do njih teško stvara nove odnose izvan obitelji i teško se povezuje s drugim ljudima. To je kod nje stvaralo osjećaj izoliranosti te brigu da se njena obitelj ne uklapa u sredinu u kojoj živi.

Ovaj primjer jako puno govori o retrogradnom Merkuru u karti rođenja. Ta obitelj ima svoj jezik, svoj način komunikacije koji je njima uobičajen, razumiju se i podržavaju, ali kada izađu iz obiteljskog kruga imaju poteškoće u komunikaciji s drugim ljudima. Osobe s retrogradnim Merkurom sklone su introspekciji, mogu objektivno procijeniti sebe i svoje ponašanje, ali ih često prati osjećaj neuklopljenosti u sredinu u kojoj žive. Njihova inteligencija, njihov osebujan način razmišljanja i njihovi potencijali često ostaju neotkriveni jer ih drugi jednostavno ne razumiju ili nemaju dovoljno strpljenja za njih.

U nekim slučajevima takve osobe odaberu specifično zanimanje u kojem mogu koristiti svoj poseban pogled na svijet ili se jako zanimljivo izražavaju, ali to ovisi o konkretnom položaju Merkura i njegovoj povezanosti s ostatkom astrološke karte.

 Do sljedeće Inspiracije, grlim vas zajedno sa zvijezdama!

-Vesna Cirak

vesnacirak.com

 

Leave a Comment

%d bloggers like this: