Ne zaboravi, tvoj jedini posao je da budeš sretna! Reviewed by admin on . . Ponekad će ti izgledati  kao da si sama na ovom svijetu, i kao da si jedina koja vjeruje u sebe. Kao da nema nikoga drugog da te ohrabri, da te voli, da ti ru . Ponekad će ti izgledati  kao da si sama na ovom svijetu, i kao da si jedina koja vjeruje u sebe. Kao da nema nikoga drugog da te ohrabri, da te voli, da ti ru Rating: 0

Ne zaboravi, tvoj jedini posao je da budeš sretna!

sretna.

Ponekad će ti izgledati  kao da si sama na ovom svijetu, i kao da si jedina koja vjeruje u sebe. Kao da nema nikoga drugog da te ohrabri, da te voli, da ti ruku pruži. Nema veze, samo nastavi. Nastavi na ovom putu otkrivanja sebe, i daj sebi sve ono što od drugih tražiš.

Nikad ne očekuj od drugih da te potpuno razumiju i  shvate, možda oni ne mogu ni sami sebe razumjeti, a kamoli će tebe. Ne traži od njih da te podrže,  ne traži da te osnaže ako ne mogu. Ne mogu ti dati to što tražiš, jer ni sami nemaju. Nema veze, razumi ih, voli ih, ali nemoj ostati na dnu zajedno s njima. Nikad ne daj drugima da te povuku u svoje oluje, radije ti njih povuci u svoj mir.

Ne osvrći se na druge. Nastavi svoj put. Možda će biti  dana kada ćeš biti sama sebi jedina, ona koja ti daje utjehu, podršku, osnaženje i mir. Nema veze, nastavi dalje i budi hrabra, kao i do sada. Vjeruj ovoj mudrosti koja te vodi… vjeruj svojoj Duši… vjeruj sebi.

Nekad će ti izgledati da nema smisla ići dalje. I ne vidiš niti jedan jedini razlog da nastaviš. Ne vidiš ništa ispred sebe, samo besmisao i uzaludan trud. I kao da nema nikog da ti kaže da te nešto tamo iza lijepo čeka i da život ima smisla. Da te nakon svega ovog mraka čeka jedna dolina svjetla.

Nema veze, samo nastavi. Vjeruj u sebe, i znaj da uvijek poslije kiše sunce dolazi i da na kraju svakog tunela svjetlo izlazi.

Možda ćeš se povremeno utapati u moru obaveza, moranja i trebanja. Odjednom, svi te trebaju i ne mogu bez tebe. Izgledat će ti  kao da te utopljenici sa svih strana mole da ih spasiš, i kao da si ti jedina na svijetu koja to može. Samo odmahni rukom i nastavi. Makni taj teret sa svojih leđa. Nisi ti ona koja ih može spasiti. Nisi odgovorna za njih. Ne možeš nikoga spasiti ako on to ne želi. Znaj, nije tvoj posao da spašavaš druge.

Tvoj jedini posao je da budeš sretna i da uživaš u životu. Da stvoriš novi život, i novu Sebe.  I tako ćeš im najbolje pomoći, svojim primjerom, a ne svojim žrtvovanjem.

I zato zapleši sa životom kao s ljubavnikom. Voli ga i obožavaj.  Zagrli najprije sebe, pa zagrli cijeli svoj Život. Raduj se svakom novom danu. Ispuni ga zahvalnošću.

Uživaj u sebi. Uživaj u svom tijelu kao u najljepšem hramu. Tijelo je hram tvoje Duše.

Budi ono što jesi… i ništa manje od toga.

-Ivana Bezina Shanti

FB grupa: Čarobni svijet pozitiveLeave a Comment

%d bloggers like this: