Mali trik da vaše cvijeće cvjeta kao nikad do sad! Reviewed by admin on . . Sjećate li se vremena kada je vaša omiljena biljka cvjetala kao u cvjećarnici? Eto, i ja sam skoro zaboravila… I brinem, i prihranjujem, ali nisam zadovoljna . Sjećate li se vremena kada je vaša omiljena biljka cvjetala kao u cvjećarnici? Eto, i ja sam skoro zaboravila… I brinem, i prihranjujem, ali nisam zadovoljna Rating: 0
You Are Here: Home » Život » Stanovanje » Mali trik da vaše cvijeće cvjeta kao nikad do sad!

Mali trik da vaše cvijeće cvjeta kao nikad do sad!

cvijeće.

Sjećate li se vremena kada je vaša omiljena biljka cvjetala kao u cvjećarnici? Eto, i ja sam skoro zaboravila… I brinem, i prihranjujem, ali nisam zadovoljna cvjetanjem.

Skoro sam bila kod prijateljice, njezino cvijeće – odmor za oči, nisam mogla da se nagledam.
Ispostavilo se da postoji mali trik da biljke cvjetaju dugo i bujno. Tajna je jednostavna i pristupačna, dijelim je s vama, neka vas vaše biljke obraduju.
Da biljke cvjetaju još ljepše i bujnije, cvjećari preporučuju da ih, u periodu pojave prvih pupoljaka, prihranjujete.
Jedna od takvih prihrana je ricinusovo ulje, zbog kojeg je proces cvjetanje  ljepši i duži, a same krunice cvijeta su  krupnije i veće i dobivaju jaču boju.

Kako pripremiti rastvor za prihranu biljaka:

U litru vode koja je odstajala nekoliko dana treba dodati 1 čajnu žlicu ricinisovog ulja.
Bocu dobro zatvorite i dobro promućkajte. Ricinusovo ulje se treba rastvoriti i dobro  sjediniti s vodom, da ne bi opeklo korijene biljaka.
Odmah, nakon mućkanja, dok se ulje nije podiglo, zalijevamo cvijeće.
Ako biljka cvjeta jednom godišnje, dovoljna je jedna takva prihrana. Ako biljka cvjeta stalno, potrebno ju je prihranjivati jednom mjesečno.

IzvorLeave a Comment