Zašto ujutro ne ustajemo s osmijehom na licu? Reviewed by admin on . . Zašto nismo zahvalni za novi dan? Zašto smo lijeni? Zašto krećemo u školu, na posao, na pijacu kao da nosimo teret na leđima? Zašto smo sretni i ispunjeni kad . Zašto nismo zahvalni za novi dan? Zašto smo lijeni? Zašto krećemo u školu, na posao, na pijacu kao da nosimo teret na leđima? Zašto smo sretni i ispunjeni kad Rating: 0

Zašto ujutro ne ustajemo s osmijehom na licu?

sreća-duhovnost-ljubav-voljeti.

Zašto nismo zahvalni za novi dan?
Zašto smo lijeni?
Zašto krećemo u školu, na posao, na pijacu kao da nosimo teret na leđima?
Zašto smo sretni i ispunjeni kada pričamo o drugima?
Zašto smo ljubomorni?
Zašto ulazimo u konflikte s članovima obitelji, prijateljima, kolegama, poznanicima?
Zašto se trujemo cigarama i alkoholom?
Zašto osuđujemo?
Zašto toliko težimo materijalnim a ne duhovnim vrijednostima?
Zašto smo nesretni?

Zato što nam fali ljubav. Nisam ja ovim odgovorom otkrio „ toplu vodu “, ovaj odgovor je voda koja ruši sve brane pred sobom, voda koja vodi do istine. Problem je što mi ni ne znamo šta je ljubav, imamo pogrešnu sliku ljubavi. Pogledajte ljude oko sebe, pogledajte današnje brakove, pogledajte odnose u porodicama, pogledajte našu omladinu, naše škole, bolnice, pogledajte sebe.
Budite iskreni i odgovorite sebi koliko sretnih osoba i iskrenih odnosa vidite?!
Jako malo, nažalost.

Ali sve može biti lijepo i jednostavno, samo kad bismo voljeli.
Naš problem je što mi svi čekamo da budemo voljeni, složili se ili ne sa mnom, nije sreća u tome kad si voljen, sreća je kad voliš.
Voli Boga. Voli sebe onakvog kakav si, nemoj se nikada, ni u jednom trenutku sramiti sebe, ti si jedinstven, ti si vrijedan. Voli svoje roditelje, ma kakvi oni bili. Ako ti nanose zlo, oprosti im i još ih više voli. Voli svoju braću i sestre, svoje prijatelje, kolege. Nemoj nikome od njih suditi, ne znaš šta je u njihovoj glavi. Jednostavno ih prihvati takve kakvi jesu, i oni su jedinstveni kao i ti. Smisao našeg života je da volimo, a kad volimo tad smo sretni.
Ljubav koju nosiš u sebi promatraj kao sjemenke a Boga, roditelje, prijatelje, one koji vas ne vole, prirodu, životinje i sve ostalo na ovome svijetu posmatraj kao plodno zemljište. Samo jedna mala sjemenka kad se posije donosi mnogo plodova ljubavi i sreće.
Ti imaš bezbroj sjemenki u sebi, zemljište je ogromno, pa što čekaš, počni sijati!
.Leave a Comment

%d bloggers like this: