Rješenje svih problema je isto! Reviewed by admin on . . Dva su osnovna i najvažnija elementa za rješenje svih problema Imati unutarnji mir Kada nemamo unutarnji mir, tj. kada smo pod stresom, to znači da aktiviramo . Dva su osnovna i najvažnija elementa za rješenje svih problema Imati unutarnji mir Kada nemamo unutarnji mir, tj. kada smo pod stresom, to znači da aktiviramo Rating: 0

Rješenje svih problema je isto!

rjesenje-problema.

Dva su osnovna i najvažnija elementa za rješenje svih problema

  • Imati unutarnji mir

Kada nemamo unutarnji mir, tj. kada smo pod stresom, to znači da aktiviramo svoje okidače jer smo dotakli neke od neisprocesiranih emocija. Neisprocesirane emocije u nama nas dovode do toga da svaki put kad nas nešto, ili netko, podsjeti na nešto, ili nekog, mi ponovo imamo emocije koje nas stresiraju, tj. čine da se osjećamo loše.

Može biti da smo tim podsjećanjem ponovo u strahu, ili osjećamo bijes, ili tugu, illi bilo koju drugu emociju koja je ostala zaglavljena  u našem energetskom sistemu još iz vremena na koje smo se podsjetili.

U takvom stanju nemamo pristup dvjema osnovnim funkcijama potrebnim za donošenje odluka i korištenje svojih znanja. Naš um tada nije u stanju da koristi djelimično, ili u potpunosti, logično analitičke funkcije.

Svi smo znali ponekog tko se spremi za ispit, a kad do tog momenta dođe, više se ničega ne može sjetiti. To je tipičan primjer potpuno blokirane analitičko-logične funkcije uma. Rješenje je procesirati svoje strahove vezane za ispit. Ja bih rekla – “otapkajte” korijene onoga što je u pozadini tog straha, u ovom slučaju korijene straha od polaganja ispita. Slojeva može biti više i sigurno ih ima više kad dođe da ovakvog stupnja zablokiranosti.

Također, u takvoj situaciji podsjećanja, t.j stresa, odsjeca se intuitivna funkcija, jer prvenstveno delujemo iz pozicije svojih emocija, a ne intuicije. Na primjer, netko odluči da ne otiđe negdje, ili ne učini nešto jer osjeća nelagodu, a to može biti iz pozicije straha, ili stvarne intuicije.

Veoma je važno  razlikovati jedno od drugog. Ako nismo u stanju prepoznati o čemu se u stvari radi, donijet ćemo odluku baziranu na strahu. Emitirane frekvencije straha najčešće privuku upravo te emocije, tj. privučemo situacije koje nam daju potvrdu tom strahu. Stoga, da bismo imali pristup intuiciji, ponovo je potrebno riješiti emocije koje su u pozadini tog straha, kao i korijene koji doprinose strahu u ovoj konkretnoj situaciji.

  • Postavljati sebi pitanja koja vode rješenju

Pitanja koja postavljamo sebi kada nam je potrebno rješenje problema u velikoj mjeri pokazuju naš mentalni sklop, kao i daljnji pravac u kojem će naš um ići.

Ako postavimo pitanje zašto se to dogodilo, ili zašto se to meni događa, ovo je jasan pokazatelj da se postavljamo u poziciju žrtve, umjesto da preuzmemo odgovornost ka traženju rješenja. Um ne može s ovakvim pitanjem krenuti u pravcu traženja rješenja, već kreće u pravcu pravdanja sebe, ili čak i okrivljavanja sebe, a krivljenje drugih ili svijeta u kojem živimo.

 

Ako postavimo pitanje kako do rješenja, um kreće u potragu. Aktivira se naša mentalna antena koja zapaža sve što može biti odgovor na problem. Nekada odgovor stigne jako brzo, nekada je to dug put, sve ovisi o vrsti problema i koliko je kompleksan odgovor, kao i koliko smo spremni prihvatiti informacije koje nam stižu.

Kad sam se kao dijete pitala što je potrebno da bi netko bio zdrav i kako biti zdrav, nisam ni sanjala da će mi informacije dolaziti tijekom nekoliko decenija i kreirati mozaik u sliku koja je sada potpuno jasna, iako je više-dimenzionalna.

Najgore je reći da nema rješenja, jer tad um postavlja zid i zaista nam rješenje ne dolazi. Sjetimo se da ono što vjerujemo postaje naša realnost.

Kakve veze ima mentalni stav sa svim tim? Jednostavno, oni koji postavljaju pitanje zašto, su uglavnom pesimisti i negativci, oni koji postavljaju pitanje kako, su najčešće optimisti i orijentirani traženju rješenja.

Dakle rješenje svih problema je u nama samima: imajmo unutarnji mir i pitajmo se kako može, a ne tražimo zašto ne može.

Jasmina Kovačev

Tehnikaemocionalneslobode.com

 

Informacije  OVDJE.

 

 

 

 

 

 

Leave a Comment

%d bloggers like this: