Priča Kate Eaton: Pobijedila Crohnovu bolest i bez lijekova! Reviewed by admin on . . Kate Eaton (36) je s 12 godina dijagnosticirana Crohnova bolest. Bol u stomku, konstantan umor i dijareja savladavali su je, ali ona je tijekom života naučila . Kate Eaton (36) je s 12 godina dijagnosticirana Crohnova bolest. Bol u stomku, konstantan umor i dijareja savladavali su je, ali ona je tijekom života naučila Rating: 0

Priča Kate Eaton: Pobijedila Crohnovu bolest i bez lijekova!

crohnova bolest.

Kate Eaton (36) je s 12 godina dijagnosticirana Crohnova bolest. Bol u stomku, konstantan umor i dijareja savladavali su je, ali ona je tijekom života naučila da se na prirodan način bori s ovom sistemskom bolešću. Kate danas poslije dugo izučavanja i pronalaženja pravog puta tvrdi da se može živjeti s ovom bolesti i bez lijekova. Ona se odrekla kofeina, rafiniranog šećera i bijelog kruha i osmislila je smoothy s kojim svoj “sistem” oporavlja. Njezina posebna iprehrana je njezin put ka zdravlju.

 


Žena koja je provela godine u borbi s bolešću tvrdi da je otkrila lijek u vlasitoj kuhinji.

– Bilo je dana u početku kada sam bila jako loše. Nekoliko puta sam ležala i u bolnici dok liječnici nisu utvrdili da nije u pitanju sindrom iritiranih crijeva nego Crohnova bolest. Moja borba je tada počela – priča.

Ova Engleskinja kaže da je “živi dokaz da se i bez lijekova neke bolesti mogu pobijediti”. Od 2010. kada je počela primjenivati poseban režim prehrane, lijekove je prestala koristiti. Simptomi su “izbrisani”.

– Bilo mi je jako loše zbog bolesti koja mi je dijagnosticirana. Znala sam da moram produbiti svoja znanja i učiniti nešto za zdravlje. Isprobala sam razne terapije i nijedna nije dala dobre rezultate za mene. Postala sam očajna. Onda sam zamolila nekoliko prijatelja koji se bave nutricionizmom da me posavjetuju koje namirnice mogu pomoći da ojačam imunitet i organizam.

Osluškujući svoje potrebe i savjete, Kate je osmislila smuti bez koga ne započinje nijedan dan. Sastoji se od špinata i mrkve, jagoda, banana i kokosovog mlijeka.

– Nisam radila kolonoskopiju, ali rezultati analiza krvi pokazuju da sam u remisiji od 2010. – kaže Kate.

Ova žena se potpuno posvetila bavljenju pitanjem prehrane i danas je ona i sama nutricionistkinja i lifestyle coach.

– Čaša mlake vode s limunom, kajgana, zeleno povrće, losos i dvije litre čaja od limuna. Tako izgleda moj idealaan dnevni meni. Bijeli kruh sam potpuno izbacila iz prehrane. Nekada, najviše jednom nedeljno se počastim omiljenim kolačem. I to je sve. Ne želim da mi neke stvari pređu u naviku- objašnjava Kate.

Više informacija o prehrani i metodama Kate Eaton možete pročitati na www.healthydetoxplus.com.

 

CROHNOVA BOLEST

Crohnova bolest je nespecifično zapaljenjsko oboljenje digestivnog trakta. Ova bolest može zahvatiti bilo koji njegov dio, u velikoj većini slučajeva dio tankog crijeva i debelo crijevo.

Kronova bolest je izuzetno slična ulceroznom kolitisu, tako da se kod oko 10 % bolesnika ove dvije bolesti ne mogu razlikovati.

Različita klinička istraživanja su pokazala da genetski faktor ima vrlo bitnu ulogu u nastanku ove bolesti. Postoji visok stupanj konkordantnosti obolijevanja monozigotnih blizanaca. Mnogobrojni infektivni, bakterijski i virusni agensi predlagani su kao uzrok, ali bez definitnih dokaza. Faktori koji utječu na pojavu Crohnove bolesti su prehrana s dosta rafiniranih šećera i upotreba kontraceptiva. Pušenje je, također, jedan od mogućih sinergetičkih okidača u nastanku ove bolesti.

Pripremila: Mariota Vlaisavljević

zdravaiprava.comLeave a Comment

%d blogeri kao ovaj: