Osnovni preduvjet za napredak – pojavite se! Reviewed by admin on . . Svi mi imamo neke još neispunjene želje i težnje. Neke od tih želja su na nivou egzistencijalnih potreba a neke su dio nadogradnje, kako bi mnogi rekli - na n . Svi mi imamo neke još neispunjene želje i težnje. Neke od tih želja su na nivou egzistencijalnih potreba a neke su dio nadogradnje, kako bi mnogi rekli - na n Rating: 0

Osnovni preduvjet za napredak – pojavite se!

poslovna-zena.

Svi mi imamo neke još neispunjene želje i težnje. Neke od tih želja su na nivou egzistencijalnih potreba a neke su dio nadogradnje, kako bi mnogi rekli – na nivou potreba za određenim životnim stilom. Poznato je da se prvo moraju zadovoljiti  osnovne potrebe da bi uopće mogli razmišljati o nadogradnji. Onima koji su na nivou osnovnih potreba može djelovati da oni koji žele više, jednostavno nisu zahvalni na onome što imaju. Suština je da svi teže ka boljem gdje god da jesu. Nekome to polazi za rukom, nekome ide sporo, netko nikako ne uspijeva ići naprijed. Jeste li se pitali u čemu je razlika?

Nekome će se želje ostvariti a neki će ostati samo na nivou maštanja i priželjkivanja. Mnogi će odustati još prije nego krenu u bilo kakvu aktivnost jer će im tihi ili ne baš tako tihi glas podsvijesti reći – nije to za tebe, nemaš šanse, sigurniji si tu gdje si, drugi to mogu ali ne i ti, to je opasno po tebe, što će ljudi misliti o tebi…

Mnogi razlozi su u pozadini toga, a nisu za sve jednaki. Neke razloge znamo, posebno oni koji se bave osobnim rastom i razvojem i prate svoje reakcije i redovno vrše samorefleksiju. Mnoge razloge ne znamo jer su to programi podsvijesti koje će po našem ponašanju prije prepoznati dobro oko promatrača i praktičara nego mi sami. Odakle krenuti?

Bez obzira gdje je tko, prvi uvjet za postizanje onog što želimo nakon spoznaje da imamo problem ili da želimo nešto mijenjati u životu  je, pojaviti se.

Kakve su šanse da dobijemo posao ako nismo ni konkurirali, nismo se pojavili?

Kakve su šanse da postignemo ono što želimo ako nemamo znanja za to? Prvi uvjet je pojaviti se na edukacijama i naučiti ono što nam je potrebno.

Kakve su šanse da se pomaknemo naprijed ako čak i ne znamo što nas blokira u našem napretku u onom što želimo. Poznato je da mnogi brzo kažu, ja to znam. Ako sve znamo, bili bismo već tamo čemu težimo. Imati informaciju ne znači znati nešto. Znati a ne raditi to što znamo je isto kao i ne znati. Kada kažemo ja to znam, naš um se tu zaustavlja i nema potrebe da se pojavi bilo gdje. Ako kažemo nema rješenja, um se zaustavlja, ne traži rješenje jer smo metaforički rečeno postavili zid ka traženju rješenja.

Ako nam nešto ne ide ili ide teško, prvi korak je to osvijestiti, a zatim tražiti dalje šta je to što nas blokira. Mnogi bi odmah na rješavanje problema a rješenje se može tražiti samo kada znamo u čemu je problem.   Često vidim da bi na trulim temeljima gradili kuću, a to nije način na koji se gradi kuća. Da bi razumjeli o čemu pričam, evo primjera – kada netko ima financijskih problema,  ponavljanje afirmacija isto kao i tapkanje da smo magnet za novac neće dovesti do rezultata. Koliko god to lijepo zvučalo našim ušima, to je samo lijepa melodija za uši koja ne vodi poboljšanju financija. Prvo treba pronaći koji su to programi podsvijesti koji nas blokiraju u ostvarenju onoga što želimo. Najčešće to nije jedna blokada nego čitav niz koje se moraju rješavati jedna po jedna. Da bismo uopće došli do nivoa rješavanja, prvo moramo otkriti naše blokade bilo da se radi o obilju, zdravlju ili bilo kojem uspjehu koji priželjkujemo.

Kako ćete ih otkriti? Ako znate kako, odlično! Imajte na umu da svi mi imamo slijepe kutove, često sami ne vidimo vlastite obrve i potreban nam je netko tko nam može pomoći, ili će nam biti dobro ogledalo. Ako niste tamo gdje želite biti, vrijeme je da se pojavite! Da bi vam olakšali da se pojavite, nudimo vam prvi korak na tom putu, dvodnevni program “Otkrijte svoje blokade obilju, zdravlju i uspjehu“, po izuzetno povoljnim uvjetima. Na linku imate potrebne informacije. Na vama je odluka da se pojavite jer je to uvijek preduvjet napretku.

Seminar Otkrijte svoje blokade obilju, zdravlju i uspjehu odrat će se 12.-13.10. u Zagrebu, a seminar Otpustite blokade novcu 19.10.

-Jasmina Kovačev

Tehnikaemocionalneslobode.com

Leave a Comment

%d bloggers like this: