Odaberite živjeti svjesno svaki trenutak života Reviewed by admin on . . Ne dozvoli da drugi određuju kuda ćeš ići, ti odluči za sebe!  Trebamo znati gdje smo, kamo idemo i samo se nastaviti kretati, poduzimati korake koji nas vode . Ne dozvoli da drugi određuju kuda ćeš ići, ti odluči za sebe!  Trebamo znati gdje smo, kamo idemo i samo se nastaviti kretati, poduzimati korake koji nas vode Rating: 0

Odaberite živjeti svjesno svaki trenutak života

svjesnost.

Ne dozvoli da drugi određuju kuda ćeš ići, ti odluči za sebe!

 Trebamo znati gdje smo, kamo idemo i samo se nastaviti kretati, poduzimati korake koji nas vode bliže tom cilju. Za to moramo sami preuzeti odgovornost. Ostvarenje naših snova nije nešto što će nam magično pasti u ruke dok mi kući sjedimo i čekamo. Ako mi sami nismo spremni uložiti potreban trud i hodati na tom putu, nema te osobe koja će to napraviti za nas

Što zadržati, a što otpustiti?

Stanimo na loptu i zapitajmo se gdje smo, jesmo li zadovoljni svojim životom i što bismo htjeli promijeniti ili novo doživjeti? Vrijeme koje je pred nama je neispisan list i najviše ovisi o nama što ćemo ispisati na te stranice. Imamo li uopće pero? Znamo li što želimo vidjeti na tom listu?

Istina je da nam nije potreban 1.1. da to napravimo i uglavnom i radimo takve neke “preglede života” kad zapadnemo u krizu, no čemu čekati da voda dođe do grla? Zrelo je i odgovorno okrenuti se introspekciji i odlučiti što je ono što želimo zadržati, a što je krajnje vrijeme da pustimo. Što je novo i lijepo što želimo dozvati u svoj život, a kojem iskustvu ili lošoj navici želimo stati na kraj?

Odlučiti se za svjesno življenje

Kako to učiniti? Pa prvo je dobro da odvojimo vrijeme za to. Teško da ćemo donijeti neke velike odluke na putu za posao, dok doma raspremamo posuđe, ili na kavi s društvom u shopping centru. Treba nam mir i tišina. I trebamo znati koja pitanja postaviti. Znam li uopće što mi je bitno? Jesam li svjestan kako se osjećam u vezi svog života ili mi je sve u magli i svakodnevnom trčanju od obaveze do obaveze? Jesam li ostvario svoje snove ili imam još neke želje i ambicije? Živim li i radim stvari po inerciji ili svjesno i ciljano? I što je najbitnije, znam li kuda se želim usmjeriti?

Kada namjestite navigaciju, bitno je da sistem zna gdje ste sada i gdje želite ići. Ne pita vas gdje ste bili prije ni koliko dugo vremena ste tamo proveli. Jednom kad mu date koordinate vaše destinacije, proračunava koja je optimalna ruta i usmjerava vas da tamo i stignete. Možda ćete putem susresti nekoga tko će vam omesti kretanje, možda će vas vremenski uvjeti usporiti, ali ako je navigacija i dalje usmjerena prema vašoj krajnjoj destinaciji i vi ne odustane, stići ćete do željenog cilja. Naravno, trebate biti sigurni da imate dovoljno goriva, da vam je automobil dobro održavan i da vas neće izdati na cesti, bilo bi također dobro da se opremite muzikom ili društvom da vam put bude ugodniji, a dalje jedino što morate činiti je kretati se.

Motivacija je pokretač koji će te dovesti do cilja.

Ne može se sve kontrolirati, ali cilj treba imati

Ista analogija vrijedi i za životne ciljeve. Trebamo znati gdje smo, kamo idemo i samo se nastaviti kretati, poduzimati korake koji nas vode bliže tom cilju. Za to moramo sami preuzeti odgovornost. Ostvarenje naših snova nije nešto što će nam magično pasti u ruke dok mi doma sjedimo i čekamo. Ako mi sami nismo spremni uložiti potreban trud i hodati na tom putu, nema te osobe koja će to napraviti za nas. Naravno da nije uvijek lako i potrebna je ustrajnost i strpljenje, ali što je alternativa? Dozvoliti da drugi ljudi utipkavaju njihovu željenu destinaciju za nas slagali se mi s njom ili ne? Pustiti da nas vjetrovi otpuhuju svaki dan u različitom smjeru? Ne možemo sve kontrolisati, i to i nije poenta, ali smjer možemo imati. Smjer koji nas vodi ispunjenijem, smislenijem i na kraju sretnijem životu. Za nas same. Koja je tvoja destinacija koju si utipkala u navigacijski sistem?

IzvorLeave a Comment

%d bloggers like this: