Iscjeljivanje dodirom Reviewed by admin on . . Ako danas kod nas javno kažete da iscjeljujete rukama, mnogi će vam reći da ste šarlatan. No u Americi, najrazvijenijoj zemlji na svijetu, iscjeljivanje rukam . Ako danas kod nas javno kažete da iscjeljujete rukama, mnogi će vam reći da ste šarlatan. No u Americi, najrazvijenijoj zemlji na svijetu, iscjeljivanje rukam Rating: 0

Iscjeljivanje dodirom

iscjeljenje-dodirom.

Ako danas kod nas javno kažete da iscjeljujete rukama, mnogi će vam reći da ste šarlatan. No u Americi, najrazvijenijoj zemlji na svijetu, iscjeljivanje rukama dopuštena je metoda koju primjenjuju čak i medicinske sestre!

Nezadovoljna nehumanošću suvremene njege bolesnika, dr. Dolores Krieger se počela gotovo slučajno zanimati za iscjeljivanje rukama nakon što je pročitala zanimljiv izvještaj o pokusima doktora Bernarda Grada s miševima na Sveučilištu McGill u Montrealu. Nakon toga odlučila je sama provjeriti kako ovu metodu radi iscjelitelj Estebany i može li on utjecati na hemoglobin, crvene krvne stanice koje tijelom raznose kisik.

Vidjevši da iscjeljivanje daje dobre rezultate, dr. Krieger je naučila medicinske sestre kako se na suvremen način polaganjem ruku može pomoći bolesniku. Mnoge od njih prihvatile su tu metodu, ali se tehnika iscjeljivanja razlikovala. Neke su rukama gladile pacijente, dok su druge stavljale ruke iznad oboljelog mjesta ili na samo bolno mjesto.

Ugoda, opuštanje...

Dr. Krieger ovu je metodu nazvala «terapijskim dodirom» i objasnila kako ona povezuje jednostavni iscjeliteljski pristup sa strogošću i snagom moderne znanosti. Terapijski dodir postao je uskoro vrlo popularan jer je dr. Krieger podučavala da za tu metodu nije potreban terapeut, nego da bilo koje dvije osobe mogu međusobno iskušati terapiju tako da jedna služi kao odašiljač a druga kao primalac. Kod toga je važno da odašiljač bude opušten kako bi omogućio iscjeliteljskoj sili da djeluje na primaoca.

Pritom «glađenje» služi za «smirivanje polja» i omogućava primaocu da prihvati iscjeliteljsku silu koja se prenosi polaganjem ruku. Djelovanje te sile pokazuje se na razne načine: glas primaoca se stiša, disanje se uspori i postaje dublje, primalac osjeća ugodu, potpuno je opušten, a koža postupno postaje crvenija, prvo na licu, a zatim i po tijelu.

Izvanosjetilno

Ako doista nije važno tko su davatelji i primatelji energije, ne radi li se tu samo o sugestiji, pitali su sumnjičavi. No dr. Krieger je objasnila da su kod terapijskog dodira odašiljač i primalac povezani izvanosjetilnim putem, jer se stvarne granice tijela protežu izvan fizičkog tijela u obliku energetskog polja.

Dr. Krieger je i ispitivanjima dokazivala da iscjeliteljska sposobnost ne zahtijeva posebnu moć iscjelitelja. Šesnaest medicinskih sestara terapijskim je dodirom tretiralo dva pacijenta, dok je drugih šesnaest primijenilo uobičajenu njegu na druga dva pacijenta. Kod uobičajene njege nije bilo razlike u crvenim krvnim zrncima pacijenata, dok se u tretiranoj grupi njihovo stanje znatno poboljšalo.

Najveća vrijednost terapijskog dodira jest što se može primijeniti na svakom bolesniku bez obzira od čega boluje, a ispitivanja su pokazala da je ta metoda pomogla mnogim rodiljama i ublažila im porođajne bolove. Kako nisu zapažene nikakve popratne pojave kod takve njege bolesnika, terapijski dodir je vrlo brzo prihvaćen i raširen u Americi, iako ga službena medicina nikada nije priznala kao metodu liječenja ili ublažavanja bola.

Ima ga svatko

Dr. Dolores Krieger tvrdi da je iscjeljivanje rukama dar koji ima svatko. Ali čovjek mora biti svjestan svog zanimanja za iscjeljivanje, zato što se između iscjelitelja i pacijenta uspostavlja vrlo bliska veza koja može biti psihološki vrlo opasna ako se pogrešno primijeni. Onaj koji liječi mora imati pravilnu motivaciju i osjetiti vrijeme i učestalost tretmana. Zapravo, pacijent se kod toga liječi sam, dok iscjelitelj samo potiče taj proces.

Ovdje objašnjavamo osnovna načela terapijskog dodira, koja možete isprobati i sami. Kod nas to neki nazivaju bioenergijom, a slične stvari rade se u reikiju i u mnogim drugim tehnikama iscjeljivanja. Pokušate li iscjeljivati, uvijek slijedite svoj nagon, kao što majka bolesno dijete privija uz sebe i stavlja ruku na njegova bolna mjesta. Nemojte se ni na što prisiljavati, iskušajte ovu tehniku kad budete odmorni i opušteni i kad osjetite da to želite raditi.

 

Kako osjetiti energiju

 

Vježba br. 1

Ako želite provjeriti imate li doista energiju u rukama, odmaknite ih od tijela i približite dlanove jedan drugome, ali tako da se ne dodiruju.

Prvo razdvojite dlanove oko pet centimetara i polako ih vraćajte u početni položaj. Potom ih ponovo razdvojite oko deset centimetara, pa ih opet polako vratite u početni položaj. Nakon toga razdvojite ih 15 centimetara i polagano ih vraćajte u početni položaj. Napokon razdvojite dlanove 20 centimetara pa ih polako sklapajte, ravnomjerno ih zaustavljajući svakih pet centimetara da osjete «polje pritiska».

Ako ste u bilo kojem dijelu vježbe pogriješili, počnite iznova.

Vježba br. 2:

Ako učite terapijski dodir, jedna od prvih vježba je ispitivanje pacijentove glave. Držite ruke 5-6 centimetara od glave, polako njima kružite i tražite mjesto gdje se osjeća promjena temperature.

Vježba br. 3:

Da biste procijenili energetsko polje ispitanika, prođite rukama uz tijelo pacijenta s jedne i s druge strane kako biste osjetili povećanu prokrvljenost ili poremećaj ravnoteže koji se očituje kao toplina, hladnoća, trnci, mali električni udari i slično.

Vježba br. 4:

Ako želite ublažiti bol ili neku drugu tegobu, držanjem ruku iznad mjesta na kojima čovjek osjeća tegobe energija se usmjerava u dijelove tijela kojima je potrebna.Leave a Comment

%d bloggers like this: